Editor voor apparaatbeheerregels

In het venster Editor voor apparaatbeheerregels worden bestaande regels weergegeven. In dit venster kunnen externe apparaten die gebruikers op de computer aansluiten, gedetailleerd worden beheerd.

CONFIG_DEVMON_RULE_DLG

Bepaalde apparaten kunnen per gebruiker of gebruikersgroep worden toegestaan of geblokkeerd. Dit wordt gebaseerd op aanvullende apparaatparameters die in de regelconfiguratie worden gespecificeerd. De lijst met regels bevat verschillende beschrijvingen van een regel, waaronder de naam, het type extern apparaat, de actie die moet worden uitgevoerd na het aansluiten van een extern apparaat in uw computer en de vastgelegde ernst. Zie ook Apparaatbeheerregels toevoegen.

Klik op Toevoegen of Bewerken om een regel te beheren. Klik op Kopiëren om een nieuwe regel te maken aan de hand van vooraf gedefinieerde opties die al voor een andere geselecteerde regel gelden. De XML-tekenreeks die wordt weergegeven als u op een regel klikt, kan worden gekopieerd naar het klembord om systeembeheerders te helpen bij het exporteren/importeren van deze gegevens.

Door Ctrl ingedrukt te houden en te klikken, kunt u meerdere regels selecteren en meerdere acties toepassen op de geselecteerde regels; u kunt deze bijvoorbeeld omhoog of omlaag verplaatsen in de lijst. U kunt het selectievakje Ingeschakeld gebruiken om een regel uit te schakelen of in te schakelen. Dit kan handig zijn als u de regel later nog eens wilt gebruiken.

Het beheer wordt uitgevoerd met regels die gesorteerd zijn op prioriteit. De regels met hoge prioriteit staan bovenaan.

Logboekvermeldingen kunnen worden weergegeven in het hoofdprogrammavenster > Hulpmiddelen > Logbestanden.

In het Apparaatbeheerlogbestand worden alle gebeurtenissen vastgelegd waardoor Apparaatbeheer wordt geactiveerd.