Sample voor analyse selecteren

Als u een verdacht bestand op uw computer ontdekt of een site op internet ontdekt die verdacht gedrag vertoont, kunt u dit naar het onderzoekslaboratorium van ESET sturen om te laten analyseren (mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van uw configuratie van ESET LiveGrid®).

important

Alvorens samples naar ESET te verzenden

Verzend alleen een sample als die voldoet aan minimaal een van de volgende criteria:

Het sample wordt helemaal niet door uw ESET-product gedetecteerd

Het sample is onjuist als een bedreiging gedetecteerd

Wij accepteren uw persoonlijke bestanden niet (die u door ESET op malware wilt scannen) als sample (het onderzoekslaboratorium van ESET voert geen scans op verzoek van gebruikers uit)

Gebruik een beschrijvende onderwerpregel en geef zo veel mogelijk informatie over het bestand op als mogelijk is (bijvoorbeeld een schermafbeelding of het adres van de website waar u het bestand hebt gedownload)

Met een van deze methoden kunt u een sample ter analyse naar ESET verzenden (een bestand of een website):

1.Gebruik het formulier voor het verzenden van samples in uw product. U vindt dit formulier bij Hulpmiddelen > Bestand sample voor analyse. De maximale grootte van een ingediende sample is 256 MB.

2.U kunt het bestand ook per e-mail versturen. Als u deze optie kiest, moet u de bestanden met WinRAR/WinZIP inpakken, het archief beveiligen met het wachtwoord 'infected' en het naar samples@eset.com sturen.

3.Raadpleeg ons artikel in de ESET-kennisbank als u spam, vals-positieve spam of websites die onjuist zijn gecategoriseerd in de module Ouderlijk toezicht wilt rapporteren.

Selecteer op het formulier Sample voor analyse selecteren de beschrijving in het vervolgkeuzemenu Reden voor verzenden van bestand die het beste overeenkomst met uw berichtdoel:

Verdacht bestand

Verdachte site (een website die is geïnfecteerd met malware),

Vals-positief site

Vals-positieve bestand (een bestand dat wordt gedetecteerd als infectie, maar niet geïnfecteerd is)

Anders

Bestand/site: het pad naar het bestand dat of de website die u wilt verzenden.

E-mailadres van contactpersoon: het e-mailadres van de contactpersoon wordt samen met de verdachte bestanden naar ESET verzonden en kan worden gebruikt om contact met u op te nemen als meer informatie nodig is voor de analyse. Het invoeren van een e-mailadres voor de contactpersoon is optioneel. Selecteer Anoniem verzenden om dit leeg te laten.

note

Mogelijk krijgt u geen reactie van ESET

U krijgt geen reactie van ESET tenzij er meer informatie van u nodig is. Elke dag ontvangen onze servers tienduizenden bestanden, waardoor het onmogelijk is om iedereen te beantwoorden.

Als het bestand een schadelijke toepassing of website blijkt te zijn, wordt de detectie ervan in een van de volgende ESET-updates opgenomen.