Verouderde versie van Microsoft Windows

Probleem

U wilt ESET Internet Security installeren op een computer met Windows 7, Windows 8 (8.1) of Windows Home Server 2011

ESET Internet Security geeft een melding Verouderd besturingssysteem weer tijdens de installatie of in het hoofdprogrammavenster

Details

Volgens de meest recente informatie van Microsoft is de ondersteuning voor Windows 8.1 beëindigd in januari 2023. De ondersteuning voor Windows 7 is beëindigd op 14 januari 2020. Zie Einde van de ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8.1 voor meer informatie.

Vanwege technische beperkingen is ESET Internet Security versie 16.0 de laatste versie die ondersteuning biedt voor Windows 7, Windows 8 (8.1) en Windows Home Server 2011. De volgende informatie is van toepassing op versie 16.0 van ESET Internet Security:

ESET Internet Security versie 16.0 wordt ondersteund en ontvangt updates voor Windows 7, Windows 8 (8.1) en Windows Home Server 2011 volgens ons beleid voor het einde van de levensduur.

In Windows 7, Windows 8 (8.1) en Windows Home Server 2011 kunt u ESET Internet Security versie 16.0 niet upgraden naar versie 16.1 en hoger.

Een upgrade van uw besturingssysteem is belangrijk voor uw veiligheid in het algemeen, niet alleen om ESET Internet Security op uw computer te kunnen gebruiken.

Oplossing

De volgende oplossingen zijn beschikbaar:

Upgrade naar Windows 10 of Windows 11

Het upgradeproces is relatief eenvoudig en in veel gevallen kunt u dit doen zonder uw bestanden te verliezen. Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 10:

1.Back-ups maken van belangrijke gegevens.

2.Lees de veelgestelde vragen over een upgrade naar Windows 10 of de veelgestelde vragen over een upgrade naar Windows 11 en werk uw Windows-besturingssysteem bij.

Een nieuwe computer in gebruik nemen en het ESET-product overzetten

Als u een nieuwe computer of een nieuw apparaat gaat gebruiken of hebt aangeschaft, ontdek dan hoe u uw bestaande ESET-product naar een nieuw apparaat kunt overzetten.

De melding Verouderd besturingssysteem verbergen en Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1 blijven gebruiken (niet aanbevolen)

Als u Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1 blijft gebruiken, werkt uw pc nog wel gewoon, maar kan deze steeds kwetsbaarder worden voor beveiligingsrisico's en virussen. Uw pc ontvangt geen Windows-updates meer (inclusief beveiligingsupdates) en het is niet mogelijk om de nieuwste versie van ESET Internet Security te installeren. Ga als volgt te werk om de melding uit te schakelen:

1.Open het hoofdprogrammavenster > Instellingen > Geavanceerde instellingen (F5) > Meldingen en klik op Bewerken naast Toepassingsstatussen.

2.Schakel in de groep Algemeen het selectievakje naast Uw besturingssysteem is verouderd uit. Klik op OK > OK.