Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren is een extra beveiligingslaag bedoeld om uw financiële gegevens te beschermen tijdens online transacties.

Standaard worden alle ondersteunde webbrowsers gestart in een beveiligde modus. Hiermee kunt u surfen op internet, toegang krijgen tot internetbankieren en online aankopen en transacties doen in één beveiligd browservenster, zonder te worden omgeleid.

important

ESET LiveGrid®-reputatiesysteem moet zijn ingeschakeld (standaard ingeschakeld) voor een goede werking van Veilig internetbankieren.

Kies een van de volgende configuratieopties voor het gedrag van de beveiligde browser:

Alle browsers beveiligen (standaard): alle ondersteunde webbrowsers worden gestart in een beveiligde modus. Hiermee kunt u surfen op internet, toegang krijgen tot internetbankieren en online aankopen en transacties doen in één beveiligd browservenster, zonder te worden omgeleid.

Websites doorsturen: websites op een lijst met beveiligde websites en interne lijst voor internetbankieren verwijzen door naar de beveiligde browser. U kunt selecteren welke browser (standaard of beveiligd) er wordt geopend.

note

Omleiding van websites is niet beschikbaar voor apparaten met ARM-processors.

Beide vorige opties zijn uitgeschakeld: om toegang te krijgen tot een beveiligde browser in ESET Internet Security, klikt u op Hulpmiddelen > ICON_BPP Veilig internetbankieren of op het bureaubladpictogram ICON_BPP Veilig internetbankieren. De browser die als standaardbrowser is ingesteld in Windows, wordt in een beveiligde modus gestart.

Zie Geavanceerde instellingen voor veilig internetbankieren om het gedrag van de beveiligde browser te configureren. Als u de functie Alle browsers beveiligen wilt inschakelen in ESET Internet Security, klikt u op Instellingen > Beveiligingshulpmiddelen en schakelt u de schuifbalk Alle browsers beveiligen in.

Het gebruik van met HTTPS versleutelde communicatie is noodzakelijk om veilig te kunnen browsen. De volgende browsers ondersteunen Veilig internetbankieren:

Internet Explorer 8.0.0.0+

Microsoft Edge 83.0.0.0+

Google Chrome 64.0.0.0+

Firefox 24.0.0.0+

note

Alleen Firefox en Microsoft Edge worden ondersteund op apparaten met ARM-processors.

Meer informatie over veilig internetbankieren vindt u in de volgende artikelen in de ESET-kennisbank, beschikbaar in het Engels en verschillende andere talen:

Hoe gebruik ik ESET Veilig internetbankieren?

ESET Veilig internetbankieren en betalingen voor een specifieke website in- of uitschakelen

Veilig internetbankieren onderbreken of uitschakelen in ESET-thuisproducten voor Windows

ESET Veilig internetbankieren — veelvoorkomende fouten

ESET-woordenlijst | Veilig internetbankieren