Napredak skeniranja

Prozor napretka skeniranja pokazuje status trenutnog skeniranja i informacije o broju datoteka u kojima je pronađen zlonamjerni kôd.


note

Uobičajeno je da se neke datoteke, na primjer one koje su zaštićene lozinkom ili datoteke koje koristi isključivo sustav (najčešće pagefile.sys i određeni dnevnici), ne mogu skenirati. Više informacija možete pronaći u članku u bazi znanja.


note

Zakazivanje tjednog skeniranja računala

Da biste zakazali redoviti zadatak, pročitajte poglavlje Zakazivanje tjednog skeniranja računala.

Napredak skeniranja – Na traci napretka prikazuju se paralelno postotak već skeniranih objekata i onih koji čekaju da budu skenirani. Status napretka skeniranja određuje se iz ukupnog broja objekata obuhvaćenih skeniranjem.

Objekt – Naziv objekta koji se trenutno skenira i njegovo mjesto.

Pronađeno prijetnji – Prikazuje ukupan broj skeniranih datoteka, pronađenih prijetnji i prijetnji koje su izbrisane tijekom skeniranja.

Pauza – Pauzira skeniranje.

Nastavi – Ta je opcija vidljiva kada je napredak skeniranja pauziran. Kliknite Nastavi za nastavak skeniranja.

Zaustavljanje – Zaustavlja skeniranje.

Listaj dnevnik skeniranja – Ako je ta opcija aktivirana, dnevnik skeniranja automatski će se listati kako se dodaju novi unosi da bi bili vidljivi najnoviji unosi.


note

Kliknite povećalo ili strelicu da biste pregledali detalje skeniranja koje je u tijeku. Možete pokrenuti još jedno, paralelno skeniranje tako da kliknete Skenirajte svoje računalo ili Napredna skeniranja > Prilagođeno skeniranje.

SCANNER_MAIN

Padajući izbornik Radnja nakon skeniranja omogućava postavljanje automatskog pokretanja radnje nakon dovršetka skeniranja:

Bez radnje – Kada skeniranje završi, neće se izvršiti nijedna radnja.

Isključi – Kada skeniranje završi, računalo se isključuje.

Ponovno pokreni – Zatvara sve otvorene programe i restarta računalo kada završi skeniranje.

Ponovno pokreni po potrebi – računalo se ponovno pokreće samo ako je to potrebno za dovršetak čišćenja otkrivenih prijetnji.

Prisilno ponovno pokreni – prisilno zatvara sve otvorene programa bez čekanja interakcije korisnika i ponovno pokreće računalo nakon što se skeniranje dovrši.

Prisilno ponovno pokrenite ako je potrebno – računalo se ponovno pokreće samo ako je to potrebno za dovršetak čišćenja otkrivenih prijetnji.

Spavanje – Sprema vašu sesiju i stavlja računalo u privremeno stanje u kojem troši malo energije kako biste brzo mogli nastaviti s radom.

Hibernacija – Prebacuje sve što radi na sistemskoj memoriji (RAM) u posebnu datoteku na tvrdom disku. Računalo se isključuje, ali će se prilikom sljedećeg pokretanja vratiti u svoje posljednje stanje prije isključenja.


note

Radnje Mirovanje ili Hibernacija dostupne su na temelju postavki operacijskog sustava na vašem računalu za uštedu energije i stanje mirovanja ili na temelju mogućnosti stolnog/prijenosnog računala. Imajte na umu da računalo koje je u stanju mirovanja i dalje radi. I dalje pokreće osnovne funkcije i troši električnu energiju dok se napaja putem baterije. Da bi baterija dulje trajala, na primjer, kada se nalazite izvan ureda, preporučujemo da upotrijebite opciju Hibernacija.

Odabrana radnja će započeti nakon završetka svih trenutačno pokrenutih skeniranja. Kada odaberete opciju Isključi ili Ponovno pokreni, prikazat će se potvrdni dijaloški okvir za potvrdu s istekom vremena od 30 sekundi (kliknite Odustani da biste deaktivirali zatraženu radnju).