Povezane mreže

Prikazuje mreže na koje su povezani mrežni prilagodnici. Povezane mreže možete pronaći u glavnom izborniku pod Podešavanje > Mrežna zaštita. Nakon što kliknete link ispod naziva mreže, od vas će se zatražiti da odaberete vrstu zaštite za povezanu mrežu.

Postoje dva načina mrežne zaštite koja možete odabrati u prozoru za konfiguriranje mrežne zaštite:

Da – za pouzdanu mrežu (kućnu ili uredsku mrežu). Vaše računalo i zajedničke datoteke pohranjene na vašem računalu vidljivi su drugim korisnicima mreže, a resursi sustava dostupni su drugim korisnicima na mreži. Preporučujemo upotrebu ove postavke prilikom pristupa sigurnoj lokalnoj mreži.

Ne – za nepouzdanu mrežu (javnu mrežu). Datoteke i mape u vašem sustavu ne dijele se s drugim korisnicima na mreži niti su im vidljive i deaktivirano je dijeljenje resursa sustava. Preporučujemo upotrebu ove postavke prilikom pristupa bežičnim mrežama.

Kliknite ikonu zupčanika GEAR pokraj mreže da biste odabrali jednu od sljedećih opcija (za nepouzdane mreže dostupna je samo opcija Uredi mrežu):

Uredi mrežu – otvara Uređivač mreže.

Skeniranje mreže pomoću Mrežne provjere – otvara Mrežnu provjeru za pokretanje skeniranja mreže.

Označi kao "Moja mreža" – dodaje oznaku Moja mreža na mrežu. Ova oznaka će se prikazivati pored mreže u cijelom programu ESET Internet Security radi bolje identifikacije i sigurnosti.

Poništi označavanje kao "Moja mreža" – uklanja oznaku Moja mreža. Dostupno samo ako je mreža već označena.

Za prikaz pojedinog mrežnog adaptera i njemu dodijeljenog profila firewalla i pouzdane zone kliknite Mrežni adapteri. Detaljne informacije potražite u odjeljku Mrežni adapteri.