Opcije veze

Da biste pristupili opcijama podešavanja proxy servera za određeni profil nadogradnje, kliknite Nadogradnja na stablu Napredno podešavanje (F5) i zatim kliknite Profili > Nadogradnje > Opcije povezivanja. Kliknite padajući izbornik Način rada proxy servera i odaberite jednu od sljedećih triju opcija:

Nemoj koristiti proxy server

Veza putem proxy servera

Koristi globalne postavke proxy servera

Odaberite mogućnost Koristi globalne postavke proxy servera za upotrebu mogućnosti konfiguracije proxy servera koje su već definirane u ogranku stabla naprednog podešavanja Alati > Proxy server.

Mogućnost Nemoj koristiti proxy server odaberite da biste odredili da se za nadogradnju programa ESET Internet Security ne koristi proxy server.

Mogućnost Veza putem proxy servera treba se odabrati ako:

Drugačiji proxy server od onog definiranog pod Alati > Proxy server upotrebljava se za nadogradnju programa ESET Internet Security. U ovoj konfiguraciji, informacije za novi proxy trebale bi biti određene pod adresom proxy servera, komunikacijskim portom (3128 prema standardnim postavkama) te prema potrebi, korisničkim imenom i lozinkom za proxy server.

Postavke proxy servera nisu postavljene globalno, no program ESET Internet Security povezat će se s proxy serverom radi nadogradnje.

Vaše računalo povezano je na internet putem proxy servera. Postavke se preuzimaju iz Internet Explorera tijekom instalacije programa, no ako se promijene (npr. ako promijenite davatelja internetskih usluga), provjerite jesu li postavke za proxy ispravne u ovom prozoru. Program se inače neće moći povezati sa serverima za nadogradnje.

Standardna je postavka za proxy server Koristi globalne postavke proxy servera.

Upotrijebi izravnu vezu ako nije dostupan proxy – Ako nije dostupan, proxy će se zaobići tijekom nadogradnje.


note

Polja Korisničko ime i Lozinka u ovom odjeljku specifična su za proxy server. Ispunite ova polja samo ako su korisničko ime i lozinka potrebni za pristup proxy serveru. Ta polja trebate ispuniti samo ako trebate lozinku za pristup internetu putem proxy servera.