Izvajajoči se procesi

Izvajajoči se procesi prikazujejo programe ali procese, ki se izvajajo v računalniku, in družbo ESET nemudoma in stalno obveščajo o novih infiltracijah. ESET Internet Security omogoča podrobne informacije o procesih, ki se izvajajo, s čimer ščiti uporabnike s tehnologijo ESET LiveGrid®.

PAGE_CLOUD

Ugled – v večini primerov program ESET Internet Security in tehnologija ESET LiveGrid® predmetom dodelita raven tveganja (datotekam, procesom, registrskim ključem itd.) z nizom hevrističnih pravil, ki pregledujejo lastnosti vsakega posameznega predmeta in nato pretehtajo možnosti za njihovo zlonamerno aktivnost. Glede na ta hevristična pravila so predmeti dodeljeni ravni tveganja od 1 – Ustrezno (zelena) do 9 – Tvegano (rdeča).

Proces – ime slike programa ali procesa, ki se trenutno izvaja v računalniku. Vse izvajajoče se procese v računalniku si lahko ogledate tudi z upraviteljem opravil v sistemu Windows. Če želite odpreti upravitelja opravil, z desno tipko miške v opravilni vrstici kliknite prazno območje, nato kliknite Upravitelj opravil ali na tipkovnici pritisnite kombinacijo tipk Ctrl+Shift+Esc.

note

OPOMBA

Znani programi, označeni z Ustrezno (zeleno) so zagotovo čisti (na seznamu dovoljenih) in bodo izključeni iz pregledovanja za izboljšanje delovanja.

PID – številka identifikatorja procesa je lahko uporabljena kot parameter v različnih klicih funkcij, kot je prilagajanje pomembnosti postopka.

Število uporabnikov – število uporabnikov, ki uporabljajo dani program. Te informacije zbira tehnologija ESET LiveGrid®.

Čas odkritja – čas, odkar je tehnologija ESET LiveGrid® zaznala program.

note

OPOMBA

Če je program označen z Neznano (oranžno) , to še ne pomeni, da gre za zlonamerno programsko opremo. Po navadi gre le za nov program. Če ne veste, za kakšno datoteko gre, lahko pošljete datoteko v analizo in jo posredujete raziskovalnemu laboratoriju družbe ESET. Če ugotovimo, da je datoteka zlonamerna, bo dodana v eno od naslednjih posodobitev.

Ime programa – ime programa ali procesa.

Kliknite program za prikaz naslednjih podrobnosti tega programa:

Pot – mesto programa v računalniku.

Velikost – velikost datoteke v bajtih (B).

Opis – značilnosti datoteke na osnovi opisa iz operacijskega sistema.

Podjetje – ime dobavitelja ali procesa programa.

Različica – informacije založnika programa.

Izdelek – ime programa in/ali ime podjetja.

Ustvarjeno dne/Spremenjeno dne – datum in čas nastanka (spremembe).

note

OPOMBA

Preverite lahko tudi ugled datotek, ki ne delujejo kot izvajajoči se program/proces. Če želite to storiti, z desno tipko miške kliknite datoteke v Raziskovalcu in izberite Napredne možnosti > Preveri ugled datotek.

HLPTOOLS_CLOUD_CHECK