Összekapcsolt otthon felügyelete

Az Összekapcsolt otthon felügyelete elősegíti a biztonsági rések – például nyitott portok vagy gyenge routerjelszó – beazonosítását az otthoni hálózaton. A funkció egy könnyen elérhető listát is biztosít a csatlakoztatott, típus szerint csoportosított eszközökről (például nyomtató, router, mobileszköz stb.), így láthatja, hogy mi csatlakozik az otthoni hálózatához. Nem konfigurálja újra a routert. Ön végezheti el a módosításokat a router egyedi felhasználói felületén. Az otthoni router sokszor rendkívül sérülékenyek a terjesztett szolgáltatásmegtagadásos (DDoS) támadások indítására használt káros szoftverekkel szemben. Ha a felhasználó nem módosította a router alapértelmezett jelszavát, a hackerek könnyen ki tudják találni, és így be tudnak jelentkezni a routerre. Ezután újrakonfigurálhatják a routert, illetve feltörhetik a hálózatot.

warning

Figyelmeztetés

Javasoljuk, hogy erős jelszót adjon meg, amely elég hosszú, és számokat, szimbólumokat vagy nagybetűket tartalmaz. Ha nehezebben feltörhető jelszót szeretne megadni, használja különböző típusú karakterek kombinációját.

A hálózathoz csatlakoztatott minden egyes eszköz szonár nézetben jelenik meg. A kurzort egy eszköz ikonja fölé helyezve alapvető információkat jeleníthet meg, többek között a hálózat nevét és az utolsó megtekintés dátumát. Az eszköz ikonjára kattintva pedig részletes információkat olvashat az eszközről.

Ha listanézetben szeretné az összes csatlakoztatott eszközzel kapcsolatos információkat megjeleníteni, kattintson a ICON_LIST_VIEW ikonra. Listanézetben ugyanazok az adatok szerepelnek, mint szonár nézetben, de lista formátumban. A legördülő menü segítségével az alábbi feltételek alapján szűrheti az eszközöket:

Csak az aktuális hálózathoz csatlakoztatott eszközök

Nem kategorizált eszközök

Az összes hálózathoz csatlakoztatott eszközök

Az Összekapcsolt otthon felügyelete modulban kétféle értesítés jelenik meg:

Új eszköz csatlakozik a hálózathoz – Akkor jelenik meg értesítés, ha egy korábban nem látott eszköz csatlakozik a hálózathoz, miközben a felhasználó csatlakoztatva van.

Új hálózati eszközök találhatók – Akkor jelenik meg értesítés, ha ismét csatlakozik az otthoni hálózathoz, és jelen van egy korábban nem látott eszköz.

note

Megjegyzés

Mindkét értesítéstípus tájékoztatja arról, ha egy jogosulatlan eszköz megpróbál csatlakozni a hálózatához.

note

Megjegyzés

A legutóbb csatlakoztatott eszközök az routerhez közelebb jelennek meg, hogy könnyen észrevehetők legyenek.

Az Összekapcsolt otthon felügyelete segítségével azonosíthatja az router biztonsági réseit, és növelheti a védelmi szintet az idegen hálózatokhoz való csatlakozáskor.

Kattintson A hálózat ellenőrzése elemre, ha manuálisan szeretné ellenőrizni azt az routert, amelyhez éppen csatlakozik.

Az alábbi ellenőrzési lehetőségek közül választhat:

Minden ellenőrzése

Csak a router ellenőrzése

Csak az eszközök ellenőrzése

warning

Figyelmeztetés

Hálózati ellenőrzéseket kizárólag a saját otthoni hálózatán végezzen el! Ha mások hálózatain hajtja végre, az veszélyt jelenthet.

PAGE_HOMENETWORK

Az ellenőrzés befejezésekor megjelenik egy értesítés a készülékre vonatkozó alapadatokra mutató hivatkozással, illetve lista- vagy szonárnézetben duplán a gyanús eszközre kattinthat. A legutóbb letiltott kommunikáció megjelenítéséhez kattintson a Hibaelhárítás elemre. További információk a tűzfal hibaelhárításáról.