Keskeytä FDE-todennus

note

Tämä asetus ei ole käytettävissä EFDE for macOS -hallinnassa.

warning

Kun Keskeytä FDE-todennus on käytössä työasemassa, järjestelmä käynnistyy ilman todennusta eikä sitä ole siksi suojattu uhilta.

Keskeytä FDE-todennus -vaihtoehdon ansiosta voit ottaa EFDE:n FDE-todennusvaatimuksen käyttöön, poistaa sen käytöstä tai lykätä sitä.

Järjestelmänvalvoja voi käyttää Keskeytä FDE-todennus -asiakasohjelmatehtävää ja poistaa FDE-todennuksen tilapäisesti käytöstä tietokone käynnistyksen jälkeen.

Voit käyttää Keskeytä FDE-todennus -asiakasohjelmatehtävää hallintakonsolissa siirtymällä kohtaan Tehtävät -> Uusi -> Asiakasohjelmatehtävä ja valitsemalla avattavasta Tehtävä-valikosta Keskeytä FDE-todennus:

Pause_FDE_task

Asetukset:

oUudelleenkäynnistysten määrä – Tässä voit määritätä, montako uudelleenkäynnistystä työasemalle sallitaan, jotta käyttäjä voi kirjautua työasemaan ilman kehotetta tehdä FDE-todennus.

oValitse jaksoasetus: Ajanjakso – Tässä voit määrittää ajanjakson (sekunteina, minuutteina, tunteina tai päivinä) tai Päivämäärän ja ajan, jonka aikana työasema voidaan käynnistää uudelleen ilman FDE-todennusta.

Pause_FDE_settings

note

Jos tehtävä saavuttaa vähintään yhden sille määritetyistä arvoista, FDE-todennus uusitaan.

Jos FDE-todennusta halutaan jatkaa ennen kuin tehtävä on saavuttanut määritetyt rajoituksensa, järjestelmänvalvoja voi käyttää Jatka FDE-todennusta -asiakasohjelmatehtävää.

Jos haluat poistaa FDE-todennuksen käytöstä pysyvästi pidemmäksi aikaa, järjestelmänvalvoja voi käyttää EFDE-käytännössä olevaa Poista FDE-todennus käytöstä -asetusta.

efde_policy_winPoista FDE-todennus käytöstä -asetus löytyy EFDE-käytännöstä kohdasta Salausasetukset -> Full Disk Encryption -tila.

warning

Kun FDE-todennus on poistettu käytöstä Poista FDE-todennus käytöstä -asetuksella EFDE-käytännössä, FDE-todennus poistetaan käytöstä siihen saakka, kunnes tämä asetus poistetaan käytöstä ja todennus otetaan käyttöön tietyssä työasemassa. Jatka FDE-todennusta -asiakasohjelmatehtävä ei voi jatkaa FDE-todennusta, jos Poista FDE-todennus käytöstä -käytäntöasetus on käytössä.