Skydd mot nätfiske

antiphising_017_1

Nätfiske är en kriminell aktivitet som använder social manipulation (användare manipuleras för att komma åt konfidentiell information). Nätfiske används ofta för att få tillgång till känsliga uppgifter som bankkonton, kreditkortsnummer, PIN-koder eller användarnamn och lösenord.

Vi rekommenderar att du låter Skydd mot nätfiske vara aktiverat. ESET Endpoint Security for Android genomsöker webbadresserna – alla potentiella nätfiskeattacker som kommer från webbplatser eller domäner registrerade i ESET:s databas över skadlig kod blockeras och ett varningsmeddelande visas som informerar dig om attacken.

VIKTIGT: Skydd mot nätfiske integreras med de flesta vanliga webbläsare för Android OS. I allmänhet är skydd mot nätfiske tillgängligt för Chrome, Firefox, Opera, Opera Mini, Dolphin, Samsung och standardwebbläsare som är förinstallerade på Android-enheter. Andra webbläsare visas som oskyddade och åtkomst till dem kan blockeras med växlingsknappen switch_off.

Du måste aktivera Hjälpmedel i Android-systeminställningarna för att ESET Skydd mot nätfiske ska fungera korrekt.

Tillåt tillgänglighetsbehörighet för ESET Endpoint Security for Android installerat från .APK-filen på Android 13

note

Meddelande:

Av säkerhetsskäl begränsar Android 13 användningen av tillgänglighetsbehörigheten till program som har installerats från .apk-filer. Detta förhindrar oinformerad åtkomst till dessa behörigheter.

Så använder ESET Endpoint Security for Android behörigheten

Vi använder denna behörighet för att komma åt webbadresserna till de webbplatser du besöker. Vi analyserar dessa webbplatser beträffande skadliga avsikter, såsom nätfiske, skadlig kod eller andra farliga aktiviteter.

Webbplatsen blockeras när en tråd detekteras för att skydda dig och dina känsliga uppgifter.

Data som vi tagit del av delas inte med någon tredje part.

Så här löser du tillgänglighetsproblemet:

1.Öppna Inställningar > Tillgänglighet > Nedladdade appar och ESET Endpoint Security for Android visas i grått.

2.Tryck på ESET Endpoint Security for Android-programmet och dialogrutan Begränsad inställning öppnas.

3.Tryck på OK.

4.Öppna Inställningar > Program > ESET Endpoint Security for Android för att öppna Programinformation.

5.Tryck på menyikonen med tre punkter three_dots_menu i det övre högra hörnet > Tillåt begränsade inställningar.

Tillgänglighetsbehörighet är nu tillåten och du kan börja använda programmet.