Lokale installatie op het apparaat

ESET Endpoint Security for Android geeft Administrators de mogelijkheid Endpoint lokaal te installeren en beheren als zij ervoor kiezen geen gebruik te maken van ESET PROTECT. Alle toepassingsinstellingen worden beveiligd met een Admin-wachtwoord, zodat de toepassing altijd volledig door de Administrator wordt beheerd.

Als de Administrator in een klein bedrijf besluit om ESET PROTECT niet te gebruiken, maar nog steeds bedrijfsapparaten wil beveiligen en fundamenteel beveiligingsbeleid wil toepassen, heeft hij twee opties om de apparaten lokaal te beheren:

1.Fysieke toegang tot elk bedrijfsapparaat en handmatig configureren van de instellingen.

2.De Administrator kan de gewenste configuratie op zijn Android-apparaat voorbereiden (met geïnstalleerde ESET Endpoint Security for Android) en deze instellingen naar een bestand exporteren: zie het gedeelte Instellingen importeren/exporteren van deze handleiding voor meer informatie). De Administrator kan het geëxporteerde bestand delen met de eindgebruikers (bijvoorbeeld via e-mail). De eindgebruikers kunnen het bestand dan importeren op elk apparaat waarop ESET Endpoint Security for Android wordt uitgevoerd. Wanneer de gebruiker het ontvangen instellingenbestand opent en accepteert, worden automatisch alle instellingen geïmporteerd en wordt de toepassing geactiveerd (op voorwaarde dat de licentiegegevens zijn meegeleverd). Alle instellingen worden beveiligd met het Admin-wachtwoord.