Slå samman policyer

En policy som tillämpas på en klient är vanligen resultatet av flera policyer som har slagits samman till en slutlig policy. Policyer slås samman en och en. När policyer slås samman är den generella regeln att den senare policyn alltid ersätter inställningarna från den tidigare. Om du vill ändra det här beteendet kan du använda policyflaggor (som är tillgängliga för varje inställning).

När policyer skapas ser du att vissa inställningar har en ytterligare regel (ersätt/lägg till/lägg till överst) som du kan konfigurera.

• Ersätt – hela listan ersätts, så att nya värden läggs till och alla gamla tas bort.
  • Lägg till – objekt läggs till nederst i den aktuella listan (måste vara en annan policy, den lokala listan skrivs alltid över).
  • Lägg till överst – objekt läggs till överst i listan (den lokala listan skrivs över).

ESET Endpoint Security har stöd för sammanslagning av lokala inställningar med fjärrpolicyer på ett nytt sätt. Om inställningen är en lista (till exempel en lista över blockerade webbplatser) och fjärrpolicyn står i konflikt med en befintlig lokal inställning, så skrivs den över av fjärrpolicyn. Du kan välja hur du vill kombinera lokala listor och fjärrlistor genom att välja de olika sammanslagningsreglerna för:

• flow_default Inställningar för sammanslagning av fjärrpolicyer.
  • icon_computer Sammanslagning av fjärrpolicyer och lokala policyer – lokala inställningar med den resulterande fjärrpolicyn.

Du kan läsa mer om sammanslagning av policyer i ESET PROTECT-användarguiden online och se exemplet.