Outlook Express och Windows Mail verktygsfält

Skyddet för Outlook Express och Windows Mail fungerar som en plugin-modul. När ESET Endpoint Security installerats läggs detta verktygsfält med skyddsalternativ för antivirus/antispam till i Outlook Express eller Windows Mail:

Spam – markerar valda meddelanden som spam. När ett meddelande har markerats skickas ett ”fingeravtryck” av det till en central server som lagrar spamsignaturer. Om servern får liknande ”fingeravtryck” från flera användare klassificeras meddelandet som spam i framtiden.

Inte spam – markerar valda meddelanden som inte spam.

Spamadress – lägger till en ny avsändaradress i svartlistan. Alla meddelanden som tas emot och som finns på listan klassificeras automatiskt som spam.

warning

Se upp med så kallad spoofing – avsändaradresser på e-postmeddelanden förfalskas för att lura e-postmottagare att läsa och svara på meddelandet.

Betrodda adresser – lägger till en ny avsändaradress i vitlistan. De meddelanden som tas emot och som finns på vitlistan klassificeras aldrig automatiskt som spam.

ESET Endpoint Security – klicka på ikonen för att öppna huvudmenyn för ESET Endpoint Security.

Kontrollera e-post – startar kontroll av e-post manuellt. Du kan ange vilka meddelanden som ska kontrolleras och du kan aktivera genomsökning av mottagna meddelanden på nytt. Se Skydd av e-postklient för mer information.

Inställning av skanner – visar inställningsalternativen för Skydd av e-postklient.

Inställning av antispam – visar inställningsalternativen för Spamskydd.

Användargränssnitt

Anpassa utseende – verktygsfältets utseende kan anpassas för e-postklienten. Avmarkera alternativet för att anpassa utseendet utan att använda parametrarna i e-postprogrammet.

Visa text – visar beskrivningar för ikonerna.

Text till höger – visar beskrivningarna till höger om ikonerna istället för under dem.

Stora ikoner – visar stora ikoner för menyalternativen.