ESET SysRescue Live

ESET SysRescue Live är ett kostnadsfritt verktyg som gör det möjligt att skapa en startbar återställnings-CD/DVD eller USB-enhet. Det går att starta en infekterad dator från återställningsmedia och rensa infekterade filer.

Den största fördelen med ESET SysRescue Live är att den körs oberoende av värdens operativsystem men har direkt åtkomst till disken och filsystemet. Det gör det möjligt att ta bort hot som under normal drift kan vara omöjliga radera (t.ex. när operativsystemet är igång, osv.).