Utelatelsesformat for baner

Du kan bruke jokere til å utelate en gruppe filer. Et spørsmålstegn (?) representerer et enkelt tegn, mens en stjerne (*) representerer en streng med null eller flere tegn.

example

• Hvis du vil utelate alle filer og undermapper i en mappe, skriver du banen til mappen og bruker masken *
  • Hvis du kun vil utelate doc-filer, bruker du masken *.doc
  • Hvis navnet på en kjørbar fil har et bestemt antall tegn (og tegnene varierer) og du bare er helt sikker på det første tegnet (for eksempel «D»), bruk følgende format:
    D????.exe (spørsmålstegn erstatter de manglende/ukjente tegnene)

Eksempler:

• C:\Tools\* – Banen må slutte med omvendt skråstrek (\) og stjerne (*) for å angi at det er en mappe og alt mappeinnhold (filer og undermapper) ekskluderes.
  • C:\Tools\*.* – Samme oppførsel som C:\Tools\*
  • C:\ToolsTools-mappen blir ikke utelatt. Fra skannerens perspektiv kan Tools også være et filnavn.
  • C:\Tools\*.dat – Dette utelater .dat-filer i Tools-mappen.
  • C:\Tools\sg.dat – Dette utelater denne bestemte filen som befinner seg i denne eksakte banen.

example

Du kan bruke systemvariabler som %PROGRAMFILES% for å definere skanneutelatelser.

• For å utelate mappen Programfiler ved å bruke denne systemvariabelen, bruk banen %PROGRAMFILES%\* (husk å legge til en omvendt skråstrek og en stjerne i slutten av banen) når du legger den til i utelatelsene.
  • For å utelate alle filene og mappene i en undermappe av %PROGRAMFILES%, bruk banen %PROGRAMFILES%\Utelatt_bane\*

hmtoggle_plus0 Utvid listen over støttede systemvariabler