Spambeskyttelse

Uønsket e-post kalt spam rangeres som et av de største problemene ved elektronisk kommunikasjon. Spam representerer opptil 50 prosent av all e-postkommunikasjon. Spambeskyttelse beskytter mot dette problemet. Antispammodulen kombinerer flere e-postsikkerhetsprinsipper og gir overlegen filtrering for å holde innboksen ren.

CONFIG_SMON

Et viktig prinsipp i gjenkjenning av spam er evnen til å kjenne igjen uønsket e-post basert på forhåndsdefinerte, klarerte adresser (hvitelistede) og spamadresser (svartelistede). Alle adressene fra kontaktlisten blir automatisk lagt til i hvitelisten, i tillegg til alle andre adresser som du merker som trygge.

Den primære metoden som blir brukt til å oppdage spam, er skanning av egenskapene til e-postmeldinger. Mottatte meldinger blir skannet for grunnleggende antispamkriterier (meldingsdefinisjoner, statistisk heuristikk, gjenkjennelse av algoritmer og andre unike metoder), og den resulterende indeksverdien fastslår om en melding er spam eller ikke.

Start spambeskyttelse for e-postklient automatisk – Når dette alternativet er aktivert, aktiveres spambeskyttelsen automatisk når systemet startes opp.

Tillat avansert anti-spamskanning – Flere antispamdata vil bli lastet ned, og dette øker mulighetene til spambeskyttelse og gir bedre resultater.

Spambeskyttelsen i ESET Endpoint Security gjør det mulig å angi forskjellige parametere for e-postlister. Du har disse alternativene:

Meldingshåndtering

Legg til tekst i emnefeltet – Lar deg legge til et egendefinert prefiks på emnelinjen i meldinger som er blitt klassifisert som spam. Standardverdien er "[SPAM]".

Flytt meldinger til spammappen – Når dette alternativet er aktivert, flyttes spammeldinger til standardmappen for søppelpost og meldinger som ikke omklassifiseres som spam flyttet til innboks. Når du høyreklikker en e-postmelding og velger ESET Endpoint Security fra kontekstmenyen, kan du kan velge blant følgende alternativer.

Bruk mappen – Spesifiser den tilpassede mappen der du ønsker å flytte infiserte e-poster til når disse oppdages.

Merk spammelding som lest – Aktiver dette alternativet hvis du vil at spammeldinger automatisk skal merkes som lest. Det hjelper deg med å konsentrere deg om "rene" meldinger.

Merk reklassifisert melding som ulest – Meldinger som opprinnelig ble klassifisert som spam, men senere merket som "rene", blir vist som ulest.

Spampoenglogging – antispammotoren i ESET Endpoint Security gir alle skannede meldinger en spamverdi. Meldingen registreres i antispamloggen (ESET Endpoint Security > Verktøy > Loggfiler > Spambeskyttelse).

• Ingen – summen fra spamskanningen loggføres ikke.
  • Bare skriv omklassifiserte meldinger og meldinger merket som spam – Bruk dette alternativet hvis du ønsker å registrere en spamverdi for meldinger som er merket som SPAM.
  • Alle – Alle meldinger registreres med en spamverdi i loggen.

note

Når du klikker en melding i mappen for søppelpost, kan du velge Omklassifiser valgte meldinger som IKKE spam og meldingen flyttes til innboksen. Når du klikker en melding du anser som spam i innboksen, kan du velge Omklassifiser valgte meldinger som spam og meldingen flyttes til innboksen. Du kan velge flere meldinger og utføre den samme handlingen på alle samtidig.

note

ESET Endpoint Security støtter antispambeskyttelse for Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Windows Live Mail.