Antispamadressböcker

Med antispamfunktionen i ESET Endpoint Security går det att konfigurera olika parametrar för adressböcker.

Adressböcker

Tillåt användaradresslistor – aktivera det här alternativet för att aktivera adressboken som skapas av en användare inom sin egen e-postklient.

Tillåt globala adresslistor – aktivera det här alternativet för att aktivera den globala adressboken som delas av alla användare på arbetsstationen, katalogtjänsten i e-postsystemet. GAL (global adresslista) innehåller information för alla e-postanvändare, distributionsgrupper och resurser.

Användarens vitlista – en lista över kontakter där du kan lägga till, redigera eller ta bort adresser som anses säkra och som användaren vill få meddelanden från.

Användarens svartlista – en lista över kontakter där du kan lägga till, redigera eller ta bort adresser som anses osäkra och som användaren inte vill få meddelanden från.

Användarens undantagslista – den här listan över kontakter innehåller e-postadresser som kan vara falska och användas för att skicka spam. Se även Undantagslista.

Global vitlista/svartlista/undantagslista – dessa listor används för att tillämpa spamskyddspolicyer för alla som använder ESET Endpoint Security på arbetsstationen. När ESET Endpoint Security fjärrhanteras tillämpas ESET PROTECT/ESMC/ECA-policyn på alla tilldelade arbetsstationer.

Lägg till i användarens vitlista automatiskt

Lägg till adresser från adressboken – lägg till adresser från kontaktlistan till vitlistan.

Lägg till mottagaradresser från utgående meddelanden – lägg till mottagaradresser från skickade meddelanden till vitlistan.

Lägg till adresser från meddelanden som har klassificerats om som INTE spam – lägg till avsändaradresser från meddelanden som omklassificerats som INTE spam till vitlistan.

Lägg till i användarens undantagslista automatiskt

Lägg till adresser från egna konton – lägg till adresser från befintliga e-postklientkonton till undantagslistan.