Nadogradnja na noviju verziju

Novije verzije programa ESET Endpoint Security se izdaju kako bi se primenila poboljšanja ili rešili problemi koje nije moguće rešiti automatskim ažuriranjima za module programa.

Nadogradnju na noviju verziju možete izvršiti na nekoliko načina:

1.Automatski, koristeći ESET PROTECT, ESET Security Management Center (ESMC) ili ESET PROTECT Cloud. Programom ESET Endpoint Security verzije 8 ne može da se upravlja pomoću usluge ESET Remote Administrator.

2.Automatski pomoću GPO ili SCCM objekata.

3.Automatski, pomoću ažuriranja programa.
Budući da se nadogradnja programa distribuira svim korisnicima i da može da utiče na određene konfiguracije sistema, ona se izdaje posle dugog perioda testiranja kako bi se osiguralo da funkcioniše sa svim mogućim konfiguracijama sistema. Ako morate da nadogradite na noviju verziju odmah posle njenog izdanja, uradite to na jedan od dolenavedenih načina.
Uverite se da ste aktivirali Režim ažuriranja pod opcijom Napredno podešavanje (F5) > Ažuriranje > Profili > Ažuriranje komponenti programa.

4.Ručno, tako što ćete preuzeti i instalirati novu verziju preko prethodne.

Preporučeni načini nadogradnje

Upravljam ili želim da upravljam my ESET proizvodima daljinski

Ako upravljate sa preko 10 ESET Endpoint proizvoda, razmislite o nadogradnji pomoću usluga ESET PROTECT, ESET PROTECT Cloud ili ESMC.

Pogledajte sledeća dokumenta:

ESET PROTECT | Nadogradnja ESET softvera preko zadatka klijenta

ESET PROTECT | Vodič za mala i srednja preduzeća koja upravljaju sa najviše 250 Windows ESET Endpoint proizvoda

Uvod u ESET PROTECT Cloud

Ručna nadogradnja na radnoj stranici klijenta

Nemojte da instalirate verziju 8 umesto verzije 4.x, slično tome, ako imate stariju/nefunkcionalnu verziju 5.x ili 6.x proizvoda ESET Endpoint Security.

Ako planirate da ručno nadograđujete na pojedinačnim radnim stanicama klijenta:

1.Uverite se da je vaš operativni sistem podržan Windows Vista i Windows XP nije podržan za verziju.

2.Preuzmite i instalirajte noviju verziju preko prethodne.


note

Ako želite da povećate šanse za uspešnu nadogradnju na najnoviju verziju 8.x, nadogradite sa jedne od sledećih verzija programa ESET Endpoint Security:

5.0.2272.x

6.5.2132.x

7.3.2044.x

U suprotnom, prvo deinstalirajte ESET Endpoint Security. Za dodatne informacije o nadogradnji programa ESET Endpoint Security na radnoj stanici klijenta, pročitajte sledeći članak ESET baze znanja.