Stavke izuzete iz određivanja performansi

Stavke izuzete iz određivanja performansi omogućavaju da izuzmete datoteke ili fascikle iz skeniranja.

Da biste bili sigurni da su svi objekti skenirani u potrazi za pretnjama, preporučujemo da kreirate izuzetke samo kada je to zaista neophodno. Međutim, postoje situacije kada je možda potrebno da se objekat izuzme, na primer, veliki unosi u bazu podataka koji bi usporili računar tokom skeniranja ili softver koji nije usaglašen sa skeniranjem.

Datoteke i fascikle koje treba izuzeti iz skeniranja možete da dodate na listu izuzetaka ako izaberete stavke Napredno podešavanje (F5) > Mašina za otkrivanje > Izuzeci > Izuzeci iz određivanja performansi > Uredi.

Da biste izuzeli objekat iz skeniranja (putanja: datoteka ili fascikla), izaberite opciju Dodaj i unesite putanju do objekta ili ga izaberite u strukturi stabla.

CONFIG_EXCLUDE_PERFORMANCE


note

Modul za zaštitu sistema datoteka u realnom vremenu i skeniranje računara neće otkriti pretnju unutar datoteke ako ona ispunjava kriterijume za izuzimanje iz skeniranja.

Kontrolni elementi

Dodaj – Dodajte novu stavku da biste izuzeli objekte iz skeniranja.

Uredi – Omogućava vam da uredite izabrane stavke.

Izbriši – Uklanja izabrane stavke (CTRL + klik da biste izabrali više stavki).

Uvoz/izvoz – Uvoz i izvoz izuzetaka iz određivanja performansi je koristan u slučaju da želite da napravite rezervnu kopiju trenutnih izuzetaka da biste mogli da ih koristite kasnije. Opcija izvoza podešavanja takođe je pogodna za korisnike u okruženjima bez upravljanja koji žele da koriste omiljenu konfiguraciju za više sistema, oni mogu lako da uvezu .txt datoteku kako bi preneli ova podešavanja.
hmtoggle_plus0 Prikaz primera formata datoteke za uvoz/izvoz