Podešavanje ažuriranja

Ažuriranje modula predstavlja važan deo održavanje kompletne zaštite od zlonamernog koda. Obratite posebnu pažnju na konfiguraciju i rad ažuriranja. U glavnom meniju izaberite Ažuriranje > Proveri da li postoje ažuriranja da biste proverili da li je dostupno ažuriranje modula.

Ako još uvek niste uneli Licencni ključ, nećete moći da dobijate nova ažuriranja i od vas će se tražiti da aktivirate proizvod.

PAGE_UPDATE

Prozor „Napredno podešavanje“ (izaberite opciju Podešavanje > Napredno podešavanje u glavnom meniju, ili pritisnite taster F5 na tastaturi) sadrži dodatne opcije ažuriranja. Da biste konfigurisali opcije naprednog podešavanja kao što su režim ažuriranja, pristup proxy serveru, LAN veze i postavke kreiranja kopija mašina za otkrivanje, kliknite na opciju Ažuriraj na stablu naprednog podešavanja.

Ako imate problema prilikom ažuriranja, kliknite na Obriši da biste obrisali privremenu keš memoriju ažuriranja.

CONFIG_UPDATE_ROLLBACK

Opcija Odaberi automatski podrazumevano je omogućena u dijalogu Profili > Ažuriranja > Modul za ažuriranje. Ako za prijem ažuriranja koristite ESET server, preporučujemo vam da ovo ne dirate.

Ukoliko ne želite da se obaveštenje o uspešnom ažuriranju pojavljuje na sistemskoj traci poslova, u donjem desnom uglu ekrana, razvijte odeljak Profili > Ažuriranja, kliknite na dugme Uredi pored stavke Izaberite primljena obaveštenja o ažuriranju, a zatim prilagodite odabir u poljima za potvrdu pored obaveštenja Mašina za otkrivanje je uspešno ažurirana.

CONFIG_UPDATE_PROFILES

Da biste postigli optimalnu funkcionalnost, važno je da se program automatski ažurira. To je moguće samo ako je unet ispravan Licencni ključ u odeljku Pomoć i podrška > Aktivacija proizvoda.

Ako niste uneli Licencni ključ nakon instaliranja, to možete da uradite u svakom trenutku. Detaljnije informacije o aktivaciji potražite u poglavlju Kako da aktiviram ESET Endpoint Security i u prozor Detalji o licenci unesite podatke o licenci koje ste dobili uz ESET bezbednosni proizvod.