Hvordan aktivere ekstern overvåking og administrasjon

Fjernovervåking og -administrasjon (RMM) er prosessen med å overvåke og kontrollere programvaresystemer (som for eksempel på datamaskiner, servere og mobilenheter) ved hjelp av en lokalt installert agent som kan nås av en administrasjonstjenesteleverandør. ESET Endpoint Security kan administreres av RMM fra versjonen 6.6.2028.0.

CONFIG_RMM

Som standard er ESET RMM deaktivert. For å aktivere ESET RMM, trykk F5 for å få tilgang til Avansert oppsett, klikk Verktøy, utvide ESET RMM og slå på bryteren ved siden av Aktiver RMM.

Arbeidsmodus – Velg Bare sikre operasjoner hvis du vil aktivere RMM-grensesnittet for sikre og skrivebeskyttede operasjoner. Velg Alle operasjoner hvis du vil aktivere RMM-grensesnittet for alle operasjoner.

Operasjon

Bare modussikre operasjoner

Modus alle operasjoner

Få applikasjonsinfo

Få konfigurasjon

Få lisensinfo

Få logger

Få beskyttelsesstatus

Få oppdateringsstatus

Angi konfigurasjon

Start aktivering

Start skanning

Start oppdatering

Autorisasjonsmetode – Angi RMM autorisasjonsmetode. For å bruke autorisasjon, velg Programbane fra rullegardinmenyen, hvis ikke velger du Ingen.

warning

RMM bør alltid bruke autorisasjon for å forhindre at ondsinnet programvare deaktiverer eller omgår ESET Endpoint-beskyttelse.

Applikasjonsbaner – Spesifikt program som får lov til å kjøre RMM. Hvis du har valgt Programbane som en autorisasjonsmetode, klikker du Rediger for å åpne konfigurasjonsvinduet for Tillat RMM-programbaner.

CONFIG_RMM_ADD

Legg til – Lag en ny tillatt RMM-applikasjonsbane. Skriv inn banen eller klikk på ... for å velge en kjørbar fil.

Rediger – Endre en eksisterende tillatt bane. Bruk Rediger hvis plasseringen av kjørbarheten er endret til en annen mappe.

Slett – Slett en eksisterende tillatt bane.

Standard ESET Endpoint Security installasjon inneholder filen ermm.exe som ligger i Endpoint Application Directory (standard banen C:\Program Files\ESET\ESET Security). Ermm.exe utveksler data med RMM Plugin, som kommuniserer med RMM Agent, koblet til en RMM Server.

Ermm.exe – kommandolinjeverktøy utviklet av ESET som tillater styring av Endpoint-produkter og kommunikasjon med en hvilken som helst RMM-plugin.

RMM Plugin er et tredjepartsprogram som kjører lokalt på Endpoint Windows-systemet. Plugin-modulen ble designet for å kommunisere med en bestemt RMM-agent (f.eks. bare Kaseya) og med ermm.exe.

RMM Agent er en tredjeparts applikasjon (f.eks. fra Kaseya) som kjører lokalt på Endpoint Windows-systemet. Agent kommuniserer med RMM Plugin og med RMM Server.