Luotettava vyöhyke

Luotettava vyöhyke edustaa verkko-osoitteiden ryhmää, josta palomuuri sallii jotakin saapuvaa liikennettä oletusasetuksia käyttäen. Asetukset ominaisuuksille, kuten tiedoston jakamiselle ja luotettavan vyöhykkeen sisällä olevalle etätyöpöydälle määritellään osiossa Sallitut palvelut ja lisäasetukset.

Varsinainen luotettava vyöhyke lasketaan dynaamisesti ja erikseen kullekin verkkosovittimelle sen mukaan, mihin verkkoon tietokone on parhaillaan yhdistetty. Osoitteet, jotka on vyöhyke-editorissa määritelty olevan luotettavan vyöhykkeen sisällä, ovat aina luotettavia. Jos verkkosovitin on yhdistetty tunnettuun verkkoon, Muut luotettavat osoitteet, jotka on määritetty kyseiselle verkolle, lisätään sovittimen luotettavaan vyöhykkeeseen. Jos verkko käyttää koti/työsuojaustyyppiä, kaikkia suoraan yhdistettyjä verkon aliverkkoja pidetään luotettuina. Kunkin verkkosovittimen varsinainen luotettu verkko on nähtävissä Asetukset-ikkunassa osiossa Verkko > Verkkosovittimet.