ESET Endpoint Security 8

ESET Endpoint Security 8 представлява нов подход за напълно интегрирана защита на компютъра. Най-новата версия на модула за сканиране ThreatSense®, в комбинация с нашата персонализирана защитна стена и антиспам модул, използва скорост и прецизност, за да поддържа компютъра ви в безопасност. Резултатът е интелигентна система, която постоянно следи за атаки и злонамерен софтуер, заплашващи компютъра.

ESET Endpoint Security 8 е цялостно решение за защита, създадено в нашите дългосрочни усилия да комбинираме максимална защита и минимално натоварване на системата. Модерните технологии, базирани на изкуствен интелект, са способни да елиминират по съвременен начин проникващите вируси, шпионски софтуер, троянски коне, червеи, рекламен софтуер, комплекти за пълен достъп и други разпространявани в интернет заплахи, без да влошават производителността или да нарушават работата на компютъра.

Главното предназначение на ESET Endpoint Security 8 е за употреба в работни станции в малки бизнес среди.

В раздела Самостоятелно използване на ESET Endpoint Security можете да намерите помощни теми, разделени в няколко глави и подглави с цел по-добра ориентиране и информиране, включително Изтегляне, Инсталиране и Активиране.

Използването на ESET Endpoint Security заедно с ESET PROTECT в корпоративна среда ви позволява лесно да управлявате всякакъв брой клиентски работни станции, да прилагате правила, да следите откриванията и да конфигурирате отдалечено клиенти от всеки компютър в мрежата.

Главата Често срещани въпроси описва повечето често задавани въпроси и срещани проблеми.


Функции и ползи

Нов потребителски интерфейс

Потребителският интерфейс в тази версия е значително променен и опростен въз основа на резултати от тестването на използваемостта. Всички фрази и известия в графичния потребителски интерфейс бяха внимателно ревизирани и интерфейсът вече предоставя поддръжка за езици с писане от дясно наляво, като например иврит и арабски. Онлайн помощта вече е интегрирана в ESET Endpoint Security и предлага динамично обновявано съдържание за поддръжка.

Защита от вируси и шпионски софтуер

Съвременен начин за откриване и почистване на повечето известни и неизвестни вируси, червеи, троянски коне и комплекти за пълен достъп. Разширени евристични методи обозначават дори непознат до момента злонамерен софтуер, като така ви защитават от непознати заплахи и ги неутрализират, преди да са навредили. Защита на уеб достъпа и Анти-фишинг работи, като проследява комуникацията между уеб браузъри и отдалечени сървъри (включително SSL). „Защита на имейл клиенти“ предоставя контрол на имейл съобщенията, получени чрез POP3(S) и IMAP(S) протоколи.

Редовно обновяване

Редовното обновяване на системата за откриване (по-рано известна като "база данни със сигнатури за вируси") и модулите на програмата е най-добрият начин да осигурите максимално ниво на защита на вашия компютър.

ESET LiveGrid®
(Репутация в облака)

Вие можете да проверявате репутацията на изпълняваните процеси и файлове директно от ESET Endpoint Security.

Отдалечено управление

ESET PROTECT или ESET Security Management Center ви позволява да управлявате продукти на ESET на работни станции, сървъри и мобилни устройства в мрежова среда от едно централизирано местоположение. С помощта на уеб конзолата на ESET Security Management Center (уеб конзола на ESMC) можете да разполагате решения на ESET, да управлявате задачи, да прилагате правила за защита, да наблюдавате състоянието на системата и да реагирате бързо при проблеми или заплахи на отдалечени компютри.

Защита от мрежови атаки

Анализира съдържанието на мрежовия трафик и защитава от мрежови атаки. Трафикът, който бъде счетен за вреден, ще бъде блокиран.

Уеб контрол (само за ESET Endpoint Security)

Уеб контролът дава възможност да блокирате уеб сайтове, които може да съдържат потенциално неприлично съдържание. Освен това служителите или системните администратори могат да забранят достъпа до повече от 27 предварително определени категории уеб сайтове и над 140 подкатегории.