Zwarte lijst/Witte lijst/Uitzonderingenlijst

Om bescherming te bieden tegen ongevraagde e-mail, kunt u in ESET Endpoint Security e-mailadressen classificeren met behulp van speciale lijsten. De witte lijst bevat e-mailadressen die u als veilig beschouwt. Berichten van gebruikers in de witte lijst zijn altijd beschikbaar in het Postvak IN. De zwarte lijst bevat adressen die als 'spamadressen' zijn geclassificeerd, wat betekent dat alle berichten van afzenders in de zwarte lijst als spam worden gemarkeerd. De lijst met uitzonderingen bevat e-mailadressen die altijd worden gecontroleerd op spam, maar kan ook adressen bevatten uit ongevraagde e-mailberichten die in eerste instantie niet als spam worden herkend.

Alle lijsten kunnen worden bewerkt in het hoofdprogrammavenster van ESET Endpoint Security in Geavanceerde instellingen > Web en e-mail > Beveiliging van e-mailclient > Antispamadresboeken met behulp van de knoppen Toevoegen, Bewerken en Verwijderen in het dialoogvenster van elke lijst, of in Instellingen > Web en e-mail nadat u op het tandrad GEAR hebt geklikt naast Antispambeveiliging.

PANEL_SMON_EDIT_WLBL

Standaard worden alle adressen in het adresboek van ESET Endpoint Security aan de witte lijst toegevoegd. De zwarte lijst is standaard leeg. De uitzonderingenlijst bevat standaard alleen de eigen e-mailadressen van de gebruiker.