Antispamadresboeken

De functie Antispam in ESET Endpoint Security biedt ondersteuning voor het configureren van verschillende parameters voor adreslijsten.

Adresboeken

Adreslijst van gebruiker toestaan: schakel deze optie in om het adresboek te activeren dat door een gebruiker zelf in zijn eigen e-mailclient is gemaakt.

Algemene adreslijsten toestaan: schakel deze optie in om het algemene adresboek te activeren. Dit is het adresboek dat door alle gebruikers wordt gedeeld op dit werkstation en de adreslijst die in het e-mailsysteem wordt gebruikt. De algemene adreslijst bevat informatie over alle e-mailgebruikers, distributiegroepen en bronnen.

Witte lijst van gebruiker: een lijst met contactpersonen waaraan u adressen die u als veilig beschouwt kunt toevoegen, bewerken en verwijderen, en waarvan de gebruiker berichten wil ontvangen.

Zwarte lijst van gebruiker: een lijst met contactpersonen waaraan u adressen die u als onveilig beschouwt kunt toevoegen, bewerken en verwijderen, en waarvan de gebruiker geen berichten wil ontvangen.

Uitzonderingenlijst van de gebruiker: op deze lijst met contactpersonen staan e-mailadressen die mogelijk vervalst zijn en voor het verzenden van spam worden gebruikt. Zie ook Uitzonderingenlijst.

Algemene witte lijst/zwarte lijst/uitzonderingenlijst: deze lijsten worden gebruikt om antispambeleid toe te passen op alle gebruikers die op dit werkstation gebruikmaken van ESET Endpoint Security. Wanneer ESET Endpoint Security op afstand wordt beheerd, is het ESMC/ESET PROTECT Cloud-beleid van toepassing op alle toegewezen werkstations.

Automatisch toevoegen aan witte lijst van gebruiker

Adressen toevoegen vanuit adresboek: adressen in uw lijst met contactpersonen toevoegen aan de witte lijst.

Adressen van ontvangers vanuit uitgaande berichten toevoegen: adressen van ontvangers van verzonden berichten toevoegen aan de witte lijst.

Adressen toevoegen vanuit berichten die opnieuw zijn geclassificeerd als GEEN spam: afzenderadressen van berichten die opnieuw zijn geclassificeerd als GEEN spam toevoegen aan de witte lijst.

Automatisch aan de uiitzonderingenlijst van de gebruiker toevoegen

Adressen toevoegen vanuit eigen accounts: adressen van bestaande e-mailclientaccounts toevoegen aan de uitzonderingenlijst.