Interactief venster van HIPS

In het HIPS-venster met meldingen kunt u regels maken op basis van nieuwe door HIPS gedetecteerde acties en vervolgens de voorwaarden definiëren waaronder die acties worden toegestaan of geweigerd.

Regels die in het venster met meldingen zijn gemaakt, zijn gelijkwaardig aan de regels die handmatig zijn gemaakt. Hierdoor kan een regel die in een venster met meldingen is gemaakt, minder specifiek zijn dan de regel waardoor dat dialoogvenster is geactiveerd. Dit betekent dat na het maken van een regel in het dialoogvenster, dezelfde bewerking hetzelfde venster kan activeren. Zie Prioriteit voor HIPS-regels voor meer informatie.

Als de standaardactie voor een regel is ingesteld op Elke keer opnieuw vragen, wordt er telkens een dialoogvenster weergegeven wanneer de regel wordt geactiveerd. U kunt kiezen uit Weigeren en Toestaan. Als u niet vóór de opgegeven tijd een actie kiest, wordt er een nieuwe actie op basis van de regels geselecteerd.

Met Onthouden tot toepassing wordt gesloten wordt de actie (Toestaan/Weigeren) gebruikt tot de regels of filtermodus worden gewijzigd, de HIPS-module wordt bijgewerkt of het systeem opnieuw wordt gestart. Na een van deze drie acties worden tijdelijke regels verwijderd.

Met de optie Regel maken en permanent onthouden maakt u een nieuwe HIPS-regel die later kan worden gewijzigd in het gedeelte HIPS-regelbeheer (vereist beheerdersbevoegdheden).

Klik op Details onderin om te zien welke toepassing de bewerking activeert, wat de reputatie van het bestand is of wat voor soort bewerking u wordt gevraagd te bevestigen of weigeren.

Instellingen voor gedetailleerde regelparameters zijn toegankelijk door te klikken op Geavanceerde opties. De onderstaande opties zijn beschikbaar als u Regel maken en permanent onthouden kiest:

Een regel maken die alleen geldig is voor dit proces: als u dit selectievakje uitschakelt, wordt de regel voor alle brontoepassingen gemaakt.

Alleen voor bewerking: kies een regel voor bewerking(en) van bestand/toepassing/register. Zie de beschrijvingen voor alle HIPS-bewerkingen.

Alleen voor doel: kies een regel voor doel(en) van bestand/toepassing/register.

important

Eindeloze HIPS-meldingen?

Om het weergeven van meldingen te beëindigen, moet u de filtermodus wijzigen in Automatische modus in Geavanceerde instellingen (F5) > Detectie-engine > HIPS > Basis.

DIALOG_HIPS