Updates terugdraaien

Als u vermoedt dat een nieuwe update van de detectie-engine en/of programmamodules instabiel of beschadigd is, kunt u de vorige versie herstellen en alle updates voor een bepaalde periode uitschakelen. U kunt ook eerder uitgeschakelde updates die u voor onbepaalde tijd had uitgesteld, opnieuw inschakelen.

In ESET Endpoint Security worden momentopnamen van de detectie-engine en programmamodules vastgelegd voor gebruik met de functie terugdraaien. Als u momentopnamen van de virusdatabase wilt maken, laat de schakelaar Momentopnamen van modules maken dan ingeschakeld. In het veld Aantal lokaal opgeslagen momentopnamen wordt het aantal eerder opgeslagen momentopnamen van de detectie-engine gedefinieerd.

Als u klikt op Terugdraaien (Geavanceerde instellingen (F5) > Bijwerken > Basis > Module terugdraaien), moet u een tijdsinterval selecteren in het vervolgkeuzemenu dat aangeeft hoe lang updates van de detectie-engine en van programmamodules worden onderbroken.

DIALOG_UPDATE_ROLLBACK

Selecteer Tot ingetrokken om regelmatige updates voor onbepaalde tijd uit te stellen totdat u de updatefunctie handmatig herstelt. Aangezien dit een potentieel beveiligingsrisico met zich meebrengt, wordt afgeraden om deze optie te selecteren.

De versie van de detectie-engine wordt teruggezet naar de oudste versie die beschikbaar is en wordt in het bestandssysteem van de lokale computer bewaard als momentopname.

note

OPMERKING

Stel dat nummer 19959 de recentste versie is van de detectie-engine. 19958 en 19956 worden opgeslagen als momentopnamen van de detectie-engine. 19957 is niet beschikbaar, bijvoorbeeld omdat de computer werd uitgeschakeld en een meer recente update beschikbaar werd gesteld voordat 19957 werd gedownload. Als het veld Aantal lokaal opgeslagen momentopnames is ingesteld op 2 en u op Terugdraaien klikt, wordt de detectie-engine (inclusief programmamodules) hersteld naar versie 19956. Dit proces kan even duren. Controleer in het hoofdprogrammavenster van ESET Endpoint Security bij het gedeelte Bijwerken of de versie van de detectie-engine is teruggezet.