Bijwerken van programmaonderdelen

Op het tabblad Bijwerken van programmaonderdelen staan opties met betrekking tot de update van programmaonderdelen. U kunt definiëren hoe het programma zich moet gedragen wanneer een nieuwe update of upgrade van programmaonderdelen beschikbaar is.

Updates van programmaonderdelen introduceren nieuwe functies of brengen wijzigingen aan in reeds bestaande functies. De update kan automatisch worden uitgevoerd zonder tussenkomst van de gebruiker, of u kunt zich hiervoor op de hoogte laten stellen. Nadat een update van programmaonderdelen is geïnstalleerd, moet de computer mogelijk opnieuw worden opgestart.

Het vervolgkeuzemenu van Updatemodus bevat drie opties:

Vragen alvorens bij te werken: de standaardoptie. U wordt gevraagd updates van programmaonderdelen te bevestigen of te weigeren wanneer deze beschikbaar zijn.

Automatisch bijwerken: updates van programmaonderdelen worden automatisch gedownload en geïnstalleerd. De computer moet hierna mogelijk opnieuw worden opgestart.

Nooit bijwerken: er worden geen updates van programmaonderdelen uitgevoerd. Deze optie is geschikt voor serverinstallaties, omdat servers doorgaans alleen opnieuw kunnen worden opgestart wanneer er onderhoudswerkzaamheden op worden uitgevoerd.

Updates van programmaonderdelen worden standaard gedownload van ESET-repositoryservers. In grote of offlineomgevingen kan het verkeer worden gedistribueerd, zodat de bestanden van de programmaonderdelen in een interne cache kunnen worden bewaard.

hmtoggle_plus0 Aangepaste server definiëren voor het bijwerken van programmaonderdelen

note

Opmerking

De selectie van de best passende optie is afhankelijk van het werkstation waarop de instellingen worden toegepast. Houd er rekening mee dat er verschillen bestaan tussen werkstations en servers. Zo kan het automatisch opnieuw opstarten van de server na het bijwerken van een programma ernstige schade veroorzaken.