Presentatiemodus

De Presentatiemodus is een functie voor gebruikers die niet willen dat het gebruik van hun software wordt onderbroken, die niet willen dat er pop-upvensters verschijnen en die willen dat de belasting van de CPU minimaal is. De Presentatiemodus kan ook worden gebruikt tijdens presentaties die niet mogen worden verstoord door antivirusactiviteit. Indien ingeschakeld, worden alle pop-upvensters uitgeschakeld en worden alle geplande taken niet uitgevoerd. Systeembeveiliging wordt nog steeds uitgevoerd op de achtergrond, maar er is geen interactie van de gebruiker vereist.

Klik op Instellingen > Computer en klik op de schakelaar naast Presentatiemodus om de presentatiemodus handmatig in te schakelen. Klik bij Geavanceerde instellingen (F5) op Hulpmiddelen > Presentatiemodus, en klik vervolgens op de schakelaar naast Presentatiemodus automatisch inschakelen wanneer toepassingen in de modus Volledig scherm worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat ESET Endpoint Security de Presentatiemodus automatisch inschakelt wanneer toepassingen in volledig scherm worden uitgevoerd. Omdat het inschakelen van de Presentatiemodus een potentieel beveiligingsrisico is, wordt het pictogram met de beveiligingsstatus op de taakbalk oranje en wordt er een waarschuwing weergegeven. U ziet deze waarschuwing ook in het hoofdprogrammavenster, waar Presentatiemodus ingeschakeld oranje wordt weergegeven.

Als Presentatiemodus automatisch inschakelen wanneer toepassingen in de modus Volledig scherm worden uitgevoerd wordt ingeschakeld, wordt de Presentatiemodus gestart wanneer u een toepassing in volledig scherm start en automatisch gestopt wanneer u de toepassing afsluit. Het is vooral handig om de Presentatiemodus direct te starten als u een game start, een toepassing opent in een volledig scherm of een presentatie start.

Ook kunt u Presentatiemodus automatisch uitschakelen na selecteren om de tijdsduur op te geven waarna de Presentatiemodus automatisch wordt uitgeschakeld.

note

Opmerking

Als de firewall zich in de Interactieve modus bevindt en de Presentatiemodus is ingeschakeld, kunt u mogelijk moeilijk verbinding maken met internet. Dit kan een probleem zijn als u een game start die verbinding maakt met internet. Doorgaans zou u worden gevraagd een dergelijke actie te bevestigen (als er geen communicatieregels of uitzonderingen zijn gedefinieerd), maar in de Presentatiemodus is interactie met de gebruiker uitgeschakeld. De oplossing hiervoor is het definiëren van een communicatieregel voor elke toepassing die zou kunnen conflicteren met dit gedrag, of het gebruik van een andere Filtermodus in de firewall. Houd er ook rekening mee dat als de Presentatiemodus is ingeschakeld en u naar een webpagina of toepassing gaat die een beveiligingsrisico met zich meebrengt, deze mogelijk wordt geblokkeerd maar er geen uitleg of waarschuwing wordt weergegeven, omdat interactie met de gebruiker is uitgeschakeld.