Pouzdana zona

Pouzdana zona predstavlja skupinu mrežnih adresa za koje osobni firewall prema standardnim postavkama dopušta nešto dolaznog prometa. Postavke za značajke kao što su dijeljenje datoteka i daljinski pristup radnoj površini unutar pouzdane zone određene su u stavki IDS i napredne mogućnosti.

Stvarna pouzdana zona izračunava se dinamički i odvojena je za svaki mrežni adapter ovisno o tome na koju mrežu je računalo trenutno spojeno. Adresama definiranim unutar pouzdane zone u Uređivaču zona uvijek se vjeruje. Ako je mrežni adapter povezan na poznatu mrežu, tada se Dodatne pouzdane adrese konfigurirane za tu mrežu dodaju u pouzdanu zonu adaptera. Ako mreža ima kućnu/uredsku vrstu zaštite, sve izravno povezane podmreže automatski su uključene u pouzdanu zonu. Stvarna pouzdana zona za svaki mrežni prilagodnik može se pregledati iz prozora Podešavanje pod stavkom Mreža > Mrežni prilagodnici.

icon_details_hoverNAPOMENA

Pouzdana zona po sučelju nije podržana u operacijskim sustavima Windows XP. Za te operacijske sustave svi prilagodnici imaju istu pouzdanu zonu, što je vidljivo i na stranici mrežnih prilagodnika.