Napredna instalacija

Napredna instalacija omogućuje vam prilagodbu raznih parametara instalacije koji nisu dostupni prilikom izvršavanja uobičajene instalacije.

Nakon odabira preference otkrivanja potencijalno neželjenih aplikacija te klikom na stavku Napredne postavke od vas će se zatražiti da odaberete odredišno mjesto za instalaciju proizvoda. Prema standardnim se postavkama program instalira u sljedeći direktorij:

C:\Program Files\ESET\ESET Endpoint Security\

Možete odrediti lokaciju za programske module i podatke. Prema standardnim se postavkama program instalira u sljedeće mape:

C:\Program Files\ESET\ESET Endpoint Security\
C:\ProgramData\ESET\ESET Endpoint Security\

Da biste promijenili lokaciju, kliknite Pregledaj… (nije preporučeno).

CUSTOM_1

U sljedećem prozoru možete odabrati komponente proizvoda koje će se instalirati. Komponente proizvoda u odjeljku Računalo uključuju rezidentnu zaštitu, skeniranje računala, zaštitu dokumenata i kontrolu uređaja. Imajte na umu da su prve dvije komponente obvezne kako bi sigurnosno rješenje funkcioniralo. Odjeljak Mreža pruža mogućnost instalacije osobnog firewalla, koji nadgleda sav dolazi i odlazni mrežni promet i primjenjuje pravila za zasebne mrežne veze. Osobni firewall također pruža zaštitu protiv napada s udaljenih računala. Komponente u odjeljku Web i e-pošta zadužene su za zaštitu dok pregledavate internet ili komunicirate putem e-pošte. Komponenta Aktualizacijski mirror može se upotrijebiti za aktualizaciju ostalih računala na vašoj mreži. Odjeljak Microsoft NAP podrške pruža agenta iz tvrtke ESET kako bi pružio punu kompatibilnost s NAP arhitekturom.

CUSTOM_2

Odaberite Koristim proxy server i kliknite Dalje da biste konfigurirali postavke proxy servera. U polje Adresa unesite IP adresu ili URL proxy servera. Ako niste sigurni koristite li proxy server za povezivanje na internet, odaberite Koristi iste postavke kao za Internet Explorer (preporučuje se) i kliknite Dalje. Ako ne koristite proxy server, odaberite Ne koristim proxy server. Za više informacija pogledajte odjeljak Proxy server.

CUSTOM_3

Prilagođena instalacija omogućuje vam da definirate način automatske nadogradnje programa. Da biste pristupili naprednim postavkama, kliknite Promijeni....

CUSTOM_4

Ako ne želite aktualizirati programske komponente, odaberite Nemoj nikad aktualizirati programske komponente. Odaberite mogućnost Pitaj prije preuzimanja programskih komponenti ako želite da se prozor za potvrdu prikaže svaki put kad sustav pokuša preuzeti programske komponente. Ako želite automatski preuzimati nadogradnje programskih komponenti, odaberite mogućnost Uvijek aktualiziraj programske komponente.

 

Zatim odaberite filtarski način rada za ESET Osobni firewall. Za osobni firewall programa ESET Endpoint Security dostupna su četiri filtarska načina rada. Ponašanje firewalla mijenja se ovisno o odabranom načinu rada. Filtarski načini rada utječu i na razinu potrebne korisničke interakcije.

CUSTOM_6

Sljedeći prozor instalacije nudi mogućnost postavljanja lozinke za zaštitu vaših postavki programa. Odaberite mogućnost Zaštiti postavke konfiguracije lozinkom i odaberite lozinku koju ćete unijeti u polja Nova lozinka i Potvrdi novu lozinku. Ta će se lozinka od vas tražiti za pristup ili promjenu postavki programa ESET Endpoint Security. Nakon što se lozinke u oba polja budu podudarale kliknite Dalje za nastavak.

CUSTOM_7

Da biste deaktivirali prvo skeniranje nakon instalacije koje se inače izvodi nakon završetka instalacije, poništite potvrdni okvir uz mogućnost Aktiviraj skeniranje nakon instalacije.

CUSTOM_8

Kliknite Instaliraj za pokretanje instalacije.