Popis poznatih certifikata

Popis poznatih certifikata može se koristiti za prilagodbu ponašanja programa ESET Endpoint Security za određene SSL certifikate i pamćenje odabrane akcije ako je odabrana mogućnost Interaktivni način rada u odjeljku Način filtriranja SSL/TLS protokola. Popis se može pregledavati i uređivati u izborniku Napredno podešavanje (F5) > Web i e-pošta > SSL/TLS > Popis poznatih certifikata.

Prozor Popis poznatih certifikata sastoji se od:

Stupci

Naziv – Naziv certifikata.

Izdavač certifikata – Naziv autora certifikata.

Primatelj certifikata – Polje primatelja identificira entitet koji je povezan s javnim ključem spremljenim u polje javnog ključa primatelja.

Pristup – odaberite Dopusti ili Blokiraj kao akciju pristupa da biste dopustili/blokirali komunikaciju zaštićenu ovim certifikatom neovisno o pouzdanosti. Odaberite Automatski kako biste dopustili pouzdane certifikate i dobili upit za nepouzdane. Odaberite Pitaj kako bi program uvijek pitao korisnika što učiniti.

Skeniraj – odaberite mogućnost Skeniraj ili Ignoriraj kao akciju skeniranja da biste skenirali ili ignorirali komunikaciju zaštićenu ovim certifikatom. Odaberite Automatski za skeniranje u automatskom načinu rada i upit u interaktivnom načinu rada. Odaberite Pitaj kako bi program uvijek pitao korisnika što učiniti.

Kontrolni elementi

Dodaj – Certifikat se može ručno učitati kao datoteka s ekstenzijom .cer, .crt ili .pem. Kliknite Datoteka da biste učitali lokalni certifikat ili kliknite URL da biste odredili lokaciju certifikata na mreži.

Uredi – Odaberite certifikat koji želite konfigurirati i kliknite Uredi.

Ukloni – Odaberite certifikat koji želite izbrisati i kliknite Ukloni.

U redu/Odustani – Kliknite U redu ako želite spremiti promjene ili kliknite Odustani kako biste izašli bez spremanja promjena.