Podešavanje aktualizacije

Aktualizacije baze podataka virusnih potpisa i programskih komponenti imaju važnu ulogu u pružanju potpune zaštite od zlonamjernog koda. Obratite posebnu pozornost na njihovu konfiguraciju i rad. Na glavnom izborniku odaberite Aktualizacija > Aktualiziraj odmah da biste provjerili postoji li novija aktualizacija baze podataka.

Ako niste unijeli ključ licence, nećete moći primati nove aktualizacije i od vas će se zatražiti da aktivirate proizvod.

PAGE_UPDATE

U prozoru Napredno podešavanje (kliknite Podešavanje > Napredno podešavanje na glavnom izborniku ili na tipkovnici pritisnite F5) dostupne su dodatne mogućnosti aktualizacije. Da biste konfigurirali mogućnosti napredne aktualizacije kao što su način aktualizacije, pristup proxy serveru, LAN veze i postavke stvaranja kopija virusnih potpisa, kliknite Aktualizacija na stablu naprednog podešavanja. Ako dođe do problema s aktualizacijom, kliknite gumb Očisti da biste izbrisali privremenu aktualizacijsku predmemoriju. Izbornik Aktualizacijski server prema standardnim je postavkama postavljen na AUTOMATSKI ODABIR. Preporučujemo vam da prilikom upotrebe servera tvrtke ESET ostavite odabranu mogućnost Odaberi automatski. Ako ne želite prikaz obavijesti na traci sustava u donjem desnom kutu zaslona, odaberite Deaktiviraj prikaz obavijesti o uspješnoj nadogradnji.

CONFIG_UPDATE_SOURCE

Radi optimalne funkcionalnosti važno je automatski aktualizirati program. To je moguće samo ako je točan ključ licence unesen pod Pomoć i podrška > Aktiviraj proizvod.

Ako nakon instalacije niste unijeli Ključ licence, možete to učiniti u bilo kojem trenutku. Detaljne informacije o aktivaciji potražite u poglavlju Aktivacija programa ESET Endpoint Security i u prozor Detalji o licenci unesite podatke dobivene sa sigurnosnim proizvodom tvrtke ESET.