Webbkontroll

Avsnittet Webbkontroll gör det möjligt att konfigurera inställningar som skyddar mot risk för företagsansvar. Webbkontroll kan reglera åtkomsten till webbplatser som bryter mot upphovsrätt. Målet är att förhindra att anställda får tillgång till sidor med olämpligt eller skadligt innehåll eller sidor som har en negativ inverkan på arbetets produktivitet.

Med Webbkontroll kan du blockera webbplatser med potentiellt stötande innehåll. Arbetsgivare och systemadministratörer kan dessutom blockera åtkomst till mer än 27 fördefinierade webbplatskategorier och över 140 underkategorier.

Webbkontroll är som standard inaktiverat. Om du vill aktivera webbkontroll:

1. Öppna Avancerade inställningar > Skydd > Webbåtkomstskydd > Webbkontroll.
  2. Aktivera växlingsknappen Aktivera webbkontroll för att aktivera Webbkontroll i ESET Endpoint Security.
  3. Konfigurera åtkomst till specifika webbplatser. Klicka på Redigera intill Regler för att öppna fönstret Regelredigerare för webbkontroll.

CONFIG_WEB_CONTROL

I fälten Meddelande om blockerad webbsida och Grafik för blockerad webbsida kan du enkelt anpassa meddelandet som visas när en webbplats blockeras.

note

Om du vill blockera alla webbsidor och endast låta vissa vara tillgängliga använder du URL-adressbehandling.