Skydd mot nätverksangrepp (IDS)

Skyddet mot nätverksattacker (IDS) förbättrar detekteringen av exploateringar för kända sårbarheter. Läs mer om skydd mot nätverksattacker i Ordlistan. Om du vill konfigurera Skydd mot nätverksangrepp (IDS) ska du öppna Avancerade inställningar > Skydd > Nätverksåtkomstskydd > Skydd mot nätverksangrepp (IDS).

Skydd mot nätverksangrepp (IDS) – analyserar innehållet i nätverkstrafik och skyddar mot nätverksangrepp. Eventuell trafik som anses skadlig blockeras.

Aktivera Botnet-skydd – detekterar och blockerar kommunikation med skadliga kommando- och kontrollservrar baserat på olika mönster när datorn är infekterad och en bot försöker kommunicera. Läs mer om Botnet-skydd i ordlistan.

IDS-regler – Detta alternativ gör det möjligt att konfigurera avancerade filtreringsalternativ för identifiering av olika typer av attacker och trojaner som kan skada din dator.

Alla viktiga händelser som upptäcks av nätverksskyddet sparas i en loggfil. Se nätverksskyddsloggen för mer information.