Inkorgsskydd

Integrering av ESET Endpoint Security med din inkorg ökar nivån av aktivt skydd mot skadlig kod i e-postmeddelanden.

Om du vill konfigurera Inkorgsskydd ska du öppna Avancerade inställningar > Skydd > Skydd av e-postklienter > Inkorgsskydd.

Aktivera e-postskydd genom klient-plugin-program – när det här alternativet är inaktiverat är skyddet för klient-plugin-program avstängt.

Välj e-postmeddelanden som ska genomsökas:

• Mottagen e-post
  • Skickad e-post
  • Läst e-post
  • Ändrad e-post

note

Vi rekommenderar att du låter Aktivera e-postskydd genom klient-plugin-program vara aktiverat. EnÄven om integrering inte är aktiveras eller inte fungerar skyddas e-postkommunikationen av modulen Skydd av e-postklienter genom Skydd av e-posttransport (IMAP/IMAPS och POP3/POP3S).

Skanna efter skräppost

Oönskad e-post, även kallat spam, är ett av de största problemen inom elektronisk kommunikation. Spam utgör upp till 30 procent av all e-postkommunikation. Skräppostskydd för e-postklient skyddar mot det här problemet. Skräppostskydd för e-postklient kombinerar flera e-postsäkerhetsprinciper vilket ger en överlägsen filtrering och håller inkorgen ren. För spamdetektering är en viktig princip att känna igen oönskade e-postmeddelanden baserat på fördefinierade betrodda adresser (tillåtna) och spamadresser (blockerade).

Den huvudsakliga metoden som används för detektering av spam är genomsökning av egenskaper i e-postmeddelanden. Mottagna meddelanden genomsöks med avseende på grundläggande spamskyddskriterier (meddelandedefinitioner, statistisk heuristik, identifieringsalgoritmer och andra unika metoder) och det resulterande indexvärdet anger om ett meddelande är spam.

Aktivera Skräppostskydd för e-postklient – när det här alternativet är aktiverat genomsöks mottagna meddelanden efter skräppost.

Använd avancerad skräppostskanner – ytterligare skräppostdata laddas ned regelbundet vilket ökar skräppostskyddet och ger bättre resultat.

Spampoängloggning – ESET Endpoint Security Antispam-motorn tilldelar en spampoäng till varje genomsökt meddelande. Meddelandet registreras i Spamskyddsloggen (programmets huvudfönster > Verktyg > Loggfiler > Skräppostskydd för e-postklient).

• Ingen – poängen från antispamgenomsökningen loggas inte.
  • Omklassificerat och märkt som spam – markera detta om du vill registrera spampoäng för meddelanden markerade som SPAM.
  • Alla – alla meddelanden registreras i loggen med en spampoäng.

note

När du klickar på ett meddelande i mappen för spam kan du välja Klassificera om markerade meddelanden som inte spam om du vill flytta meddelandet till inkorgen. När du klickar på ett meddelande du anser vara spam i inkorgen kan du välja Klassificera om meddelanden som spam om du vill flytta meddelandet till mappen för spam. Du kan välja flera meddelanden och agera på dem alla samtidigt.

Integrationer – gör att du kan integrera Inkorgsskydd i din e-postklient. Du hittar mer information i Integrationer.

Svar – gör att du kan anpassa hanteringen av skräppostmeddelanden. Du hittar mer information i Svar.