Aktivera fjärrövervakning och fjärrhantering

Fjärrövervakning och fjärrhantering (RMM; Remote Monitoring and Management) är processen för att övervaka och styra programsystem (till exempel sådana på stationära datorer, servrar och i mobila enheter) med hjälp av en lokalt installerad agent som är åtkomlig av en hanteringstjänstleverantör. ESET Endpoint Security kan hanteras av RMM från version 6.6.2028.0.

CONFIG_RMM

ESET RMM är som standard inaktiverat. Om du vill aktivera ESET RMM ska du öppna Avancerade inställningar > Verktyg > ESET RMM och aktivera växlingsknappen bredvid Aktivera RMM.

Arbetsläge – välj Endast säkra åtgärder om du endast vill aktivera RMM-gränssnittet för säkra och skrivskyddade åtgärder. Välj Alla åtgärder om du vill aktivera RMM-gränssnittet för alla åtgärder.

Åtgärd

Läge Endast säkra åtgärder

Läge Alla åtgärder

Få appinfo

Få konfiguration

Få licensinfo

Få loggar

Få skyddsstatus

Få uppdateringsstatus

Ställa in konfiguration

Starta aktivering

Starta genomsökning

Starta uppdatering

Auktoriseringsmetod – välj auktoriseringsmetod för RMM. Om du vill använda auktorisering väljer du Programsökväg i listrutan, annars väljer du Ingen.

warning

RMM bör alltid använda auktorisering för att förhindra skadlig programvara från att inaktivera eller kringgå ESET Endpoint-skyddet.

Programsökvägar – specifikt program som får köra RMM. Om du har valt Programsökväg som auktoriseringsmetod klickar du på Redigera för att öppna konfigurationsfönstret Tillåtna RMM-programsökvägar.

CONFIG_RMM_ADD

Lägg till – skapa en ny tillåten RMM-programsökväg. Ange sökvägen eller klicka på knappen om du vill välja en körbar fil.

Redigera – ändra en befintlig sökväg. Använd Redigera om den körbara filens plats har ändrats till en annan mapp.

Ta bort – ta bort en befintlig sökväg.

Standardinstallationen av ESET Endpoint Security innehåller filen ermm.exe i Endpoint-programkatalogen (standardsökväg C:\Program Files\ESET\ESET Security). Fil ermm.exe utbyter data med RMM Plugin, som kommunicerar med RMM Agent, länkat till RMM Server.

• ermm.exe – kommandoradsverktyg utvecklat av ESET som möjliggör hantering av Endpoint-produkter och kommunikation med RMM Plugin.
  • RMM Plugin är ett program från tredje part som körs lokalt i Endpoint-Windows-systemet. Plugin-programmet är framtaget för att kommunicera med en viss RMM-agent (till exempel endast Kaseya) och med ermm.exe.
  • RMM Agent är ett program från tredje part (till exempel från Kaseya) som körs lokalt i Endpoint-Windows-systemet. Agent kommunicerar med RMM Plugin och med RMM Server.