ESET pomoć na mreži

Pretraga Srpski
Izaberite temu

Sistemski zahtevi

Za besprekorno funkcionisanje alatke ESET Endpoint Security, sistem bi trebalo da ispunjava sledeće hardverske i softverske zahteve (podrazumevane postavke proizvoda):

Podržani procesori

Intel ili AMD procesor, 32-bitni (x86) sa skupom instrukcija SSE2 ili 64-bitni (x64), 1 GHz ili brži
procesor zasnovan na ARM64 arhitekturi, 1GHz ili brži

Operativni sistemi

Microsoft® Windows® 11

Microsoft® Windows® 10


note

Za detaljnu listu podržanih verzija operativnih sistema Microsoft® Windows® 10 i Microsoft® Windows® 11, pogledajte Smernice za podršku za operativni sistem Windows.


important

Trudite se da operativni sistem uvek bude ažuriran.


important

Podrška za Azure potpisivanje koda mora da bude instalirana na svim Windows operativnim sistemima da biste instalirali ili nadogradili ESET proizvode objavljene posle jula 2023. Više informacija.

Zahtevi funkcija programa ESET Endpoint Security

Pogledajte sistemske zahteve za konkretne funkcije programa ESET Endpoint Security u sledećoj tabeli:

Funkcija

Zahtevi

Intel® Threat Detection Technology

Pogledajte podržane procesore.

Zaštićeni pregledač

Pogledajte podržane veb pregledače.

Specijalizovani program za čišćenje

Procesor koji nije zasnovan na ARM64.

Zaštita od zloupotrebe

Procesor koji nije zasnovan na ARM64.

Duboka provera ponašanja

Procesor koji nije zasnovan na ARM64.


note

ESET Endpoint Security Instalator kreiran u programu ESET PROTECT On-Prem podržava Windows 10 Enterprise za virtuelne radne površine i Windows 10 režim više sesija.

Drugo

  • Ispunjeni sistemski zahtevi operativnog sistema i drugog softvera instaliranog na računaru
  • 0,3 GB slobodne sistemske memorije (pogledajte napomenu 1)
  • 1 GB slobodnog prostora na disku (pogledajte napomenu 2)
  • Minimalna rezolucija ekrana 1024 x 768
  • Povezanost sa internetom ili lokalnom mrežom, koji predstavljaju vezu sa izvorom ažuriranja proizvoda (pogledajte napomenu 3)
  • Dva antivirusna programa koja se istovremeno pokreću na jednom uređaju stvaraju neizbežne neusaglašenosti resursa sistema, kao što je usporavanje sistema kako bi se onemogućio rad računara

Iako je instaliranje i pokretanje proizvoda na sistemima koji ne ispunjavaju ove zahteve moguće, preporučujemo prethodno testiranje upotrebljivosti na osnovu zahteva u pogledu performansi.


note

(1): Proizvod će možda koristiti više memorije ako se ta memorija inače ne bi koristila na računaru sa velikim brojem infekcija ili prilikom uvoza velikih lista podataka u proizvod (npr. belih lista URL adresa).
(2) Prostor na disku je potreban za preuzimanje programa za instaliranje, instaliranje proizvoda, čuvanje kopije instalacionog paketa u programskim podacima i čuvanje rezervnih kopija ažuriranja proizvoda kako bi se podržala funkcija vraćanja u prethodno stanje. Proizvod će možda koristiti više prostora na disku ako su odabrana drugačija podešavanja (na primer, kada se čuva veći broj verzija rezervnih kopija ažuriranja proizvoda, ispisa memorije ili zapisa evidencije) ili na zaraženom računaru (usled funkcije karantina). Preporučujemo da ostavite dovoljno slobodnog prostora na disku da bi se podržala ažuriranja operativnog sistema i ESET proizvoda.
(3) Iako to ne preporučujemo, proizvod možete da ažurirate i ručno, sa prenosivih medijuma.