ESET pomoć na mreži

Pretraga Srpski
Izaberite temu

Stavke izuzete iz određivanja performansi

Stavke izuzete iz određivanja performansi omogućavaju da izuzmete datoteke ili fascikle iz skeniranja.

Da biste bili sigurni da su svi objekti skenirani u potrazi za pretnjama, preporučujemo da kreirate izuzetke samo kada je to zaista neophodno. Međutim, postoje situacije kada je možda potrebno da se objekat izuzme, na primer, veliki unosi u bazu podataka koji bi usporili računar tokom skeniranja ili softver koji nije usaglašen sa skeniranjem.

Datoteke i fascikle koje treba izuzeti iz skeniranja možete da dodate na listu izuzetaka ako izaberete stavke Napredno podešavanje > Mašina za otkrivanje > Izuzeci > Izuzeci iz određivanja performansi > Uredi.

Da biste izuzeli objekat iz skeniranja (putanja: datoteka ili fascikla), izaberite opciju Dodaj i unesite putanju do objekta ili ga izaberite u strukturi stabla.

CONFIG_EXCLUDE_PERFORMANCE


note

Modul za zaštitu sistema datoteka u realnom vremenu i skeniranje računara neće otkriti pretnju unutar datoteke ako ona ispunjava kriterijume za izuzimanje iz skeniranja.

Kontrolni elementi

  • Dodaj – Dodajte novu stavku da biste izuzeli objekte iz skeniranja.
  • Uredi – Omogućava vam da uredite izabrane stavke.
  • Izbriši – Uklanja izabrane stavke (CTRL + klik da biste izabrali više stavki).
  • Uvoz/izvoz – Uvoz i izvoz izuzetaka iz određivanja performansi je koristan u slučaju da želite da napravite rezervnu kopiju trenutnih izuzetaka da biste mogli da ih koristite kasnije. Opcija izvoza podešavanja takođe je pogodna za korisnike u okruženjima bez upravljanja koji žele da koriste omiljenu konfiguraciju za više sistema, oni mogu lako da uvezu .txt datoteku kako bi preneli ova podešavanja.
    arrow_down_business Prikaz primera formata datoteke za uvoz/izvoz