Webbeheer

Met het gedeelte Webbeheer kunt u instellingen configureren waarmee u uw bedrijf beschermt tegen het risico van juridische aansprakelijkheid. Webbeheer kan de toegang beheren tot websites die intellectuele-eigendomsrechten schenden. Het doel is te voorkomen dat werknemers pagina's met ongepaste of schadelijke inhoud openen, of pagina's die mogelijk een negatieve invloed hebben op de productiviteit.

Webbeheer: hiermee kunt u webpagina's blokkeren die mogelijk schadelijk materiaal bevatten. Daarnaast kunnen werknemers of systeembeheerders de toegang verbieden tot meer dan 27 vooraf gedefinieerde websitecategorieën en meer dan 140 subcategorieën.

Standaard is Webbeheer uitgeschakeld. U activeert Webbeheer als volgt:

1. Open Geavanceerde instellingen > Beveiliging > Beveiliging van webtoegang > Webbeheer.
  2. Zet de schakelaar Webbeheer inschakelen aan om Webbeheer te activeren in ESET Endpoint Security.
  3. Configureer de toegang tot specifieke webpagina's. Klik op Bewerken naast Regels om toegang te krijgen tot het venster Regeleditor voor Webbeheer.

CONFIG_WEB_CONTROL

Bericht over geblokkeerde webpagina en Geblokkeerde webpagina-afbeelding zijn velden waarmee u het bericht dat wordt weergegeven voor een geblokkeerde website, eenvoudig kunt aanpassen.

note

Als u alle webpagina's wilt blokkeren en slechts bepaalde webpagina's beschikbaar wilt laten, gebruikt u URL-adresbeheer.