Presentatiemodus

De Presentatiemodus is een functie voor gebruikers die hun software willen gebruiken zonder onderbrekingen, die geen vensters met meldingen/waarschuwingen willen zien en die een minimale belasting van de CPU willen. De Presentatiemodus kan ook worden gebruikt tijdens presentaties die niet mogen worden verstoord door antivirusactiviteit. Als u deze functie inschakelt, worden alle pop-upvensters uitgeschakeld en wordt de activiteit van de planner volledig gestopt. Systeembeveiliging wordt nog steeds uitgevoerd op de achtergrond, maar er wordt geen interactie van de gebruiker gevraagd.

U kunt de Presentatiemodus in- of uitschakelen in het hoofdprogrammavenster onder Instellingen > Computer door te klikken op MODULE_INACTIVE of MODULE_ENABLED naast Presentatiemodus. Omdat het inschakelen van de Presentatiemodus een potentieel beveiligingsrisico is, wordt het pictogram met de beveiligingsstatus op de taakbalk oranje en wordt er een waarschuwing weergegeven. U ziet deze waarschuwing ook in het hoofdprogrammavenster, waar Presentatiemodus actief oranje wordt weergegeven.

Activeer Presentatiemodus automatisch inschakelen wanneer toepassingen in de modus Volledig scherm worden uitgevoerd in Geavanceerde instellingen > Hulpmiddelen > Presentatiemodus om de Presentatiemodus te starten wanneer u een toepassing op het volledige scherm start en te stoppen nadat u de toepassing hebt afgesloten.

Activeer Presentatiemodus automatisch uitschakelen na om de tijdsduur te bepalen waarna de Presentatiemodus automatisch wordt uitgeschakeld.

note

Als de firewall zich in de Interactieve modus bevindt en de Presentatiemodus is ingeschakeld, kunt u mogelijk moeilijk verbinding maken met internet. Dit kan een probleem zijn als u een game start die verbinding maakt met internet. Doorgaans zou u worden gevraagd een dergelijke actie te bevestigen (als er geen communicatieregels of uitzonderingen zijn gedefinieerd), maar in de Presentatiemodus is interactie met de gebruiker uitgeschakeld. De oplossing hiervoor is het definiëren van een communicatieregel voor elke toepassing die zou kunnen conflicteren met dit gedrag, of het gebruik van een andere Filtermodus in de firewall. Houd er ook rekening mee dat als de Presentatiemodus is ingeschakeld en u naar een webpagina of toepassing gaat die een beveiligingsrisico met zich meebrengt, deze mogelijk wordt geblokkeerd maar er geen uitleg of waarschuwing wordt weergegeven, omdat interactie met de gebruiker is uitgeschakeld.