Online-Help van ESET

Zoeken Nederlands
Selecteer het onderwerp

Elementen van gebruikersinterface

Via de configuratie-opties voor de gebruikersinterface van ESET Endpoint Security kunt u de werkomgeving aan uw eigen behoeften aanpassen. Deze configuratieopties zijn toegankelijk via Geavanceerde instellingen (F5) > Gebruikersinterface > Elementen van gebruikersinterface.

In het gedeelte Elementen van gebruikersinterface kunt u de werkomgeving aanpassen. Gebruik het vervolgkeuzemenu Startmodus om uit de volgende startmodi voor de grafische gebruikersinterface (GUI) te kiezen:

Volledig: de volledige GUI wordt weergegeven.

Minimaal: de grafische gebruikersinterface wordt uitgevoerd, maar er worden alleen meldingen aan de gebruiker weergegeven.

Handmatig: de grafische gebruikersinterface wordt niet automatisch gestart bij het aanmelden. Elke gebruiker kan de interface handmatig starten.

Stil: er worden geen meldingen of waarschuwingen weergegeven. De grafische gebruikersinterface kan alleen worden gestart door de Administrator. Deze modus kan handig zijn in beheerde omgevingen of in situaties waarin u zuinig met systeembronnen moet omgaan.


note

Als de minimale gebruikersinterface als startmodus is geselecteerd en uw computer opnieuw is opgestart, worden er meldingen weergegeven maar wordt er geen grafische gebruikersinterface weergegeven. Als u wilt terugkeren naar de volledige modus van de grafische gebruikersinterface, moet u de grafische gebruikersinterface als Administrator vanuit het menu Start uitvoeren onder Alle programma's > ESET > ESET Endpoint Security, of u kunt dit doen met een beleidsregel via ESET PROTECT On-Prem.

Kleurmodus: selecteer het kleurenschema van de ESET Endpoint Security GUI in het vervolgkeuzemenu:

  • Hetzelfde als de systeemkleur: hiermee stelt u het ESET Endpoint Security-kleurenschema van in overeenkomstig de instellingen van uw besturingssysteem.
  • Donker:ESET Endpoint Security heeft een donker kleurenschema (donkere modus).
  • Licht:ESET Endpoint Security heeft een standaard, licht kleurenschema.

note

U kunt ook het kleurenschema van de ESET Endpoint Security GUI selecteren in de rechterbovenhoek van het hoofdprogrammavenster.

Als u het welkomstscherm van ESET Endpoint Security wilt uitschakelen, schakelt u Welkomstscherm weergeven bij opstarten uit.

Als u wilt dat ESET Endpoint Security een geluid afspeelt als er zich een belangrijke gebeurtenis voordoet tijdens een scan, bijvoorbeeld als er een bedreiging wordt ontdekt of als het scannen is voltooid, schakel dan Geluidssignaal gebruiken in.

Integreren in het contextmenu: hiermee kunt u de besturingsonderdelen van ESET Endpoint Security integreren in het contextmenu.

Licentie-informatie

Weergeven licentie-informatie: indien uitgeschakeld, wordt de vervaldatum van de licentie in het scherm Beveiligingsstatus en het scherm Help en ondersteuning niet weergegeven.

Licentiegerelateerde toepassingsstatussen configureren: hiermee opent u de lijst met licentiegerelateerde toepassingsstatussen.

Licentiemeldingen configureren: hiermee opent u de lijst met licentiegerelateerde meldingen.


note

Instellingen voor licentie-informatie worden toegepast maar zijn niet toegankelijk voor ESET Endpoint Security dat met een MSP-licentie is geactiveerd.

CONFIG_ENVIRONMENT