Introduktion til ESET PROTECT On-Prem

Met ESET PROTECT On-Prem kunt u ESET-producten vanaf één centrale locatie in een netwerkomgeving beheren op werkstations, servers en mobiele apparaten.

Met de ESET PROTECT On-Prem-webconsole kunt u ESET-oplossingen implementeren, taken beheren, beveiligingsbeleid afdwingen, systeemstatus bewaken en snel reageren op problemen of bedreigingen op externe computers. Zie ESET PROTECT On-Prem het overzicht van de architectuur- en infrastructuurelementen, Aan de slag met ESET PROTECT On-PremWebconsole en Ondersteunde desktop-inrichtingsomgevingen.

ESET PROTECT On-Prem bestaat uit de volgende onderdelen:

• ESET PROTECT On-Prem Server: regelt de communicatie met agenten en verzamelt en slaat toepassingsgegevens op in de database. ESET PROTECT On-Prem Server kan worden geïnstalleerd op Windows- en Linux-servers en wordt ook als Virtual Appliance geleverd.
  • ESET PROTECT On-Prem Webconsole: is de hoofdinterface waarmee u clientcomputers in uw omgeving beheert. De webconsole geeft een overzicht van de status van clients in uw netwerk en kan worden gebruikt om ESET-oplossingen op afstand te implementeren op onbeheerde computers. Nadat u ESET PROTECT On-Prem Server hebt geïnstalleerd, krijgt u via uw webbrowser toegang tot de webconsole. Als u ervoor kiest de webserver toegankelijk te maken via internet, kunt u ESET PROTECT On-Prem vanaf vrijwel elke locatie en/of elk apparaat met een internetverbinding gebruiken.
  • ESET ManagementAgent: vergemakkelijkt de communicatie tussen de ESET PROTECT On-Prem server- en clientcomputers. De agent moet worden geïnstalleerd op de clientcomputer om communicatie mogelijk te maken tussen die computer en ESET PROTECT On-Prem Server. Omdat de agent zich op de clientcomputer bevindt en meerdere beveiligingsscenario's kan opslaan, versnelt het gebruik van ESET Management agent de reactietijd bij nieuwe detecties aanzienlijk. Met ESET PROTECT On-Prem Webconsole kunt u ESET Management Agent implementeren op onbeheerde computers die door Active Directory of ESET RD Sensor worden geïdentificeerd. U kunt ESET Management agent ook handmatig installeren op clientcomputers als dat nodig is.
  • ESET Rogue Detection Sensor: detecteert onbeheerde computers die aanwezig zijn in uw netwerk en stuurt hun informatie naar de ESET PROTECT On-Prem server. Hierdoor kunt u nieuwe clientcomputers beheren ESET PROTECT On-Prem zonder dat u ze handmatig hoeft te zoeken en toe te voegen. Rogue Detection Sensor onthoudt computers die zijn gedetecteerd en stuurt dezelfde informatie niet twee keer.
  • ESET Bridge: is een service die in combinatie met ESET PROTECT On-Prem voor de volgende doeleinden kan worden gebruikt:
    • Distributie van updates naar clientcomputers en installatiepakketten naar ESET Management Agent.
    • Communicatie doorsturen van ESET Management-agenten naar de ESET PROTECT On-Prem-server.
  • Mobile Device Connector: is een onderdeel dat Mobile Device Management met ESET PROTECT On-Prem mogelijk maakt, waardoor u mobiele apparaten (Android en iOS) kunt beheren en ESET Endpoint Security for Android kunt beheren.
  • ESET PROTECT On-Prem Virtual Appliance: is bedoeld voor gebruikers die ESET PROTECT On-Prem in een gevirtualiseerde omgeving willen uitvoeren.
  • ESET PROTECT On-Prem Virtual Agent Host: is een onderdeel van ESET PROTECT On-Prem dat agententiteiten virtualiseert om beheer mogelijk te maken van agentloze virtuele machines. Deze oplossing maakt automatisering, het gebruik van dynamische groepen en hetzelfde taakbeheerniveau mogelijk als ESET Management Agent op fysieke computers. Virtual Agent verzamelt informatie van virtuele machines en stuurt deze naar ESET PROTECT On-Prem Server.
  • Mirror Tool: is nodig om modules offline bij te werken. Als uw clientcomputers geen internetverbinding hebben, kunt u met Mirror Tool updatebestanden downloaden bij ESET-updateservers en deze lokaal opslaan.
  • ESET Remote Deployment Tool: met dit hulpprogramma kunt u alles-in-éénpakketten implementeren die zijn gemaakt in <%PRODUCT%> Webconsole. Dit is een gemakkelijke manier om ESET Management Agent met een ESET-product via een netwerk naar computers te distribueren.

note

Zie de Online-help van ESET PROTECT On-Prem voor meer informatie.