Læremodusinnstillinger

Læremodus oppretter og lagrer automatisk en regel for hver kommunikasjon som opprettes i systemet. Det kreves ingen brukerhandling siden ESET Endpoint Security lagrer reglene i henhold til forhåndsdefinerte parametere.

Denne modusen kan utsette systemet for risiko, og bør kun brukes i forbindelse med innledende konfigurasjon av brannmuren.

Velg Læring fra rullegardinmenyen i Avanserte oppsett > Beskyttelser > Beskyttelse for nettverkstilgang > Brannmur > Brannmur > Filtreringsmodus for å aktivere innstillingene for læremodus. Klikk på Rediger ved siden av Innstillinger for læremodus for å konfigurere følgende alternativer:

warning

Brannmuren filtrerer ikke kommunikasjon i læremodus. All ut- og inngående kommunikasjon tillates. Datamaskinen er ikke fullstendig beskyttet av brannmuren i denne modusen.

icon_section Innkommende trafikk fra klarert sone – Et eksempel på en innkommende tilkobling innenfor den klarerte sonen kan være en ekstern enhet fra innenfor den klarerte sonen som prøver å opprette kommunikasjon med et lokalt program som kjører på datamaskinen din.

icon_section Utgående trafikk til klarert sone – Et lokalt program som prøver å etablere en tilkobling med en annen enhet i det lokale nettverket eller innenfor et nettverk i den klarerte sonen.

icon_section Innkommende Internett-trafikk – En ekstern enhet som prøver å kommunisere med et program som kjøres på datamaskinen.

icon_section Utgående Internett-trafikk – Et lokalt program prøver å etablere en forbindelse med en annen enhet.

I hver del kan du definere parametere som skal legges til nyopprettede regler:

Legg til lokal port – Inneholder det lokale portnummeret for nettverkskommunikasjonen. Ved utgående kommunikasjon genereres som regel tilfeldige numre. Det anbefales derfor at dette alternativet kun aktiveres for innkommende kommunikasjon.

Legg til program – Inneholder navnet på det lokale programmet. Dette alternativet egner seg for fremtidige regler på programnivå (regler som definerer kommunikasjonen for et helt program). Du kan for eksempel aktivere kommunikasjon for bare én nettleser eller én e-postklient.

Legg til ekstern port – Inneholder det eksterne portnummeret for nettverkskommunikasjonen. Du kan for eksempel tillate eller avslå en bestemt tjeneste knyttet til et bestemt portnummer (HTTP – 80, POP3 - 110 osv.).

Legg til ekstern IP-adresse / Klarert sone – Du kan bruke en ekstern IP-adresse eller sone som parameter for nye regler som definerer alle nettverkstilkoblingene mellom det lokale systemet og den eksterne adressen/sonen. Dette er et godt alternativ hvis du vil definere handlinger for en bestemt enhet eller en gruppe enheter i et nettverk.

Maksimalt antall forskjellige regler for et program– Hvis et program kommuniserer gjennom ulike porter, til ulike IP-adresser osv., opprettes det et nødvendig antall regler for dette programmet i brannmuren når den står i læremodus. Gjennom dette alternativet kan du begrense antallet regler som kan opprettes for et program.