ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Otklanjanje poteškoća s mirror aktualizacijom

U većini su slučajeva problemi tijekom aktualizacije s mirror servera izazvani neispravnim određivanjem mogućnosti mape za mirror, neispravnim podacima za autorizaciju pri pristupu mapi za mirror, neispravnom konfiguracijom na lokalnim radnim stanicama koje pokušavaju preuzeti aktualizacijske datoteke s mirrora ili kombinacijom navedenih razloga. Slijedi pregled najčešćih problema koji se mogu pojaviti tijekom aktualizacije s mirrora.

ESET Endpoint Security prijavljuje pogrešku pri povezivanju s mirror serverom– Taj je problem vjerojatno prouzročilo neispravno određivanje aktualizacijskog servera (mrežnog puta do mape za mirror) s kojega lokalne radne stanice preuzimaju nadogradnje. Da biste provjerili mapu, u sustavu Windows kliknite Start, zatim Pokreni, unesite naziv mape pa kliknite U redu. Trebao bi se prikazati sadržaj mape.

ESET Endpoint Security zahtijeva korisničko ime i lozinku – Problem se vjerojatno pojavio zbog neispravnog unosa podataka za autentikaciju (korisničkog imena i lozinke) u odjeljku nadogradnje. Korisničko ime i lozinka služe za omogućivanje pristupa aktualizacijskom serveru s kojega se program aktualizira. Provjerite jesu li podaci za autorizaciju točni i jesu li uneseni u pravilnom obliku. Na primjer, Domena/Korisničko ime ili Radna stanica/Korisničko ime te odgovarajuće lozinke. Ako je mirror server dostupan „svima”, imajte na umu da to ne znači da je svim korisnicima omogućen pristup. Pod pojmom „svi” ne podrazumijeva se bilo koji neovlašteni korisnik, već se podrazumijeva da mapi mogu pristupiti svi korisnici domene. Zbog toga je, čak i ako mapi mogu pristupiti „svi”, u odjeljak podešavanja nadogradnje potrebno unijeti korisničko ime i lozinku.

ESET Endpoint Security prijavljuje pogrešku pri povezivanju s mirror serverom – Na portu definiranom za pristup HTTP verziji mirrora blokirana je komunikacija.

ESET Endpoint Security prijavljuje pogrešku prilikom preuzimanja datoteka za nadogradnju – taj je problem vjerojatno uzrokovalo neispravno određivanje servera za nadogradnju (mrežnog puta do mape za mirror) s kojega lokalne radne stanice preuzimaju nadogradnje.