ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Obavijesti na radnoj površini

Obavijest na radnoj površini prikazuje se kao mali prozor obavijesti pokraj programske trake sustava. Prema standardnim postavkama prikazuje se na 10 sekundi, a zatim postupno nestaje. To je glavni način na koji program ESET Endpoint Security obavještava korisnika o uspješnim nadogradnjama programa, novim povezanim uređajima, dovršetku skeniranja virusa ili novim pronađenim prijetnjama.

CONFIG_DESKTOP_NOTIFICATIONS

Prikaži obavijesti na radnoj površini – preporučujemo da ne deaktivirate tu opciju da biste mogli primati obavijesti programa o novim događajima.

Obavijesti na radnoj površini – kliknite Uredi da biste aktivirali ili deaktivirali određene Obavijesti na radnoj površini.

Ne prikazuj obavijesti prilikom pokretanja aplikacija preko cijelog zaslona – isključite sve obavijesti koje nisu interaktivne prilikom pokretanja aplikacija preko cijelog zaslona.

Trajanje u sekundama – postavite trajanje vidljivosti obavijesti. Vrijednost mora biti između 3 i 30 sekundi.

Prozirnost – postavite postotak prozirnosti obavijesti. Podržani raspon je od 0 (nema prozirnosti) do 80 (vrlo visoka prozirnost).

Minimalni opseg zapisa događaja za prikaz – postavite razinu ozbiljnosti prikazane obavijesti. U padajućem izborniku odaberite jednu od sljedećih opcija:

  • Dijagnostički – Zapisuju se sve informacije potrebne za detaljno konfiguriranje programa te svi prethodno navedeni zapisi.
  • Informacije – Zapisuju se sve informativne poruke kao što su nestandardni mrežni događaji, uključujući uspješne aktualizacije, te svi prethodno navedeni zapisi.
  • Upozorenja – zapisuju se kritične pogreške i poruke s upozorenjima (na primjer, neuspjela nadogradnja).
  • Pogreške – Zapisuju se pogreške (zaštita dokumenata nije pokrenuta) i kritične pogreške.
  • Kritično – Zapisuju se samo kritične pogreške pri pokretanju antivirusne zaštite ili ako je sustav zaražen.

U sustavu s više korisnika prikazuj obavijesti na zaslonu ovog korisnika – dopušta odabranom računu da prima obavijesti na radnoj površini. Na primjer, ako ne upotrebljavate administratorski račun, upišite puni naziv računa i obavijesti na radnoj površini prikazat će se za navedeni račun. Samo jedan korisnički račun može primati obavijesti na radnoj površini.

Dopusti obavijestima da preuzmu fokus zaslona – obavijesti će preuzeti fokus zaslona i bit će dostupne pritiskom na Alt+Tab.