ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Dnevnici provjera

U korporativnom okruženju obično postoji više korisnika s definiranim pravima pristupa konfiguraciji krajnjih točaka. Preinaka konfiguracije programa može dramatično utjecati na rad programa i zato je vrlo važno da administratori prate promjene koje korisnici izvršavaju da bi brzo prepoznali i riješili problem te spriječili pojavu istog ili sličnih problema u budućnosti.

Dnevnik provjere nova je vrsta vođenja dnevnika u programu za prepoznavanje izvora problema. Dnevnik provjere prati promjene u konfiguraciji ili stanju zaštite i stvara snimke za kasniju upotrebu.

Da biste vidjeli Dnevnik provjere, kliknite Alati u glavnom izborniku te kliknite Dnevnici i odaberite Dnevnici provjere iz padajućeg izbornika.

Dnevnik provjere sadrži sljedeće podatke:

  • Vrijeme – kada je promjena provedena
  • Vrsta – koja je vrsta postavke ili funkcije promijenjena
  • Opis – što se točno promijenilo, koji dio postavke se promijenio i broj promijenjenih postavki
  • Izvor – gdje se nalazi izvor promjene
  • Korisnik – tko je napravio promjenu

PAGE_AUDIT_LOGS

U prozoru Dnevnici desnom tipkom miša kliknite bilo koju vrstu dnevnika provjere s promijenjenim postavkama i odaberite Pokaži promjene iz kontekstnog izbornika za prikaz detaljnih podataka o provedenoj promjeni. Osim toga možete vratiti promjenu postavke tako da kliknete Vrati u kontekstnom izborniku (nije dostupno za programe kojima se upravlja pomoću programa ESET PROTECT). Ako odaberete Obriši sve u kontekstnom izborniku, stvorit će se dnevnik s podacima o toj radnji.

Ako je aktivirana opcija Automatski optimiziraj dnevnike u izborniku Napredno podešavanje > Alati > Dnevnici, dnevnici provjere automatski će se defragmentirati kao ostali dnevnici.

Ako je aktivirana opcija Automatski obriši zapise starije od (u danima) u izborniku Napredno podešavanje > Alati > Dnevnici, dnevnici provjere stariji od navedenog broja dana automatski će se obrisati.