Komentoriviltä asentaminen

ESET Endpoint Security voidaan asentaa paikallisesti komentoriviltä tai etäsijainnista ESET PROTECT On-Prem -asiakastehtävällä.

Tuetut parametrit

APPDIR=<path>

• Polku - Kelvollinen hakemistopolku.
  • Sovelluksen asennushakemisto.

APPDATADIR=<path>

• Polku - Kelvollinen hakemistopolku.
  • Sovellustietojen asennushakemisto.

MODULEDIR=<path>

• Polku - Kelvollinen hakemistopolku.
  • Moduulin asennushakemisto.

ADDLOCAL=<list>

ADDEXCLUDE=<list>

• ADDEXCLUDE-luettelo on pilkuin eroteltu luettelo kaikista toiminnoista, joita ei asenneta. Tämä korvaa vanhentuneen REMOVE-komennon.
  • Kun valitset toiminnon, jota ei asenneta, luetteloon on erikseen lisättävä koko polku (eli kaikki sen alikohteet) ja siihen liittyvät näkymättömät toiminnot.
  • ESETin .msi-pakettien käyttö: ees_nt64_enu.msi /qn ADDEXCLUDE=Firewall,Network

note

ADDEXCLUDE ja ADDLOCAL eivät ole käytettävissä samanaikaisesti.

Ohjeissa on eritelty msiexec-versio, jota käytetään asianmukaisissa komentorivikytkimissä.

Säännöt

• ADDLOCAL-luettelo on pilkuilla erotettu luettelo kaikkien asennettavien toimintojen nimistä.
  • Kun valitset asennettavaa toimintoa, polun on oltava luettelossa selvästi näkyvissä kokonaisuudessaan (kaikki päätoiminnot).
  • Lue oikeaan käyttöön liittyvät lisäsäännöt.

Komponentit ja toiminnot

note

ADDLOCAL-/ADDEXCLUDE-parametrien käyttö komponenttien asennuksessa ei toimi ESET Endpoint Antivirus -ratkaisussa.

Toiminnot on jaettu 4 luokkaan:

• Pakollinen – toiminto asennetaan aina.
  • Valinnainen – toiminnon valinta voidaan poistaa, jolloin sitä ei asenneta.
  • Näkymätön - looginen toiminto, joka on välttämätön muiden toimintojen toimimiseksi oikein
  • Paikkamerkki - toiminto, jolla ei ole vaikutusta tuotteeseen, mutta joka on luetteloitava aliotoimintoihin

Tuotteen ESET Endpoint Security toimintojoukko on seuraava:

Kuvaus

Toiminnon nimi

Toiminnon ylätaso

Mukanaolo

Perusohjelmakomponentit

Computer

Paikkamerkki

Tunnistusohjelma

Antivirus

Computer

Pakollinen

Tunnistusohjelma / Haittaohjelmatarkistukset

Scan

Computer

Pakollinen

Tunnistusohjelma / Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus

RealtimeProtection

Computer

Pakollinen

Tunnistusohjelma / Haittaohjelmatarkistukset / Asiakirjasuojaus

DocumentProtection

Antivirus

Valinnainen

Laitehallinta

DeviceControl

Computer

Valinnainen

Verkon suojaus

Network

Paikkamerkki

Verkon suojaus / Palomuuri

Firewall

Network

Valinnainen

Verkon suojaus / Verkkohyökkäyssuojaus / ...

IdsAndBotnetProtection

Network

Valinnainen

Suojattu selain

OnlinePaymentProtection

WebAndEmail

Valinnainen

Internet ja sähköposti

WebAndEmail

Paikkamerkki

Internet -ja sähköpostiasetukset / Protokollasuodatus

ProtocolFiltering

WebAndEmail

Näkymätön

IInternet ja sähköposti / Internetin käytön suojaus

WebAccessProtection

WebAndEmail

Valinnainen

Internet- ja sähköposti / Sähköpostisovelluksen suojaus

EmailClientProtection

WebAndEmail

Valinnainen

Internet- ja sähköposti / Sähköpostisovelluksen suojaus / Sähköpostisovellukset

MailPlugins

EmailClientProtection

Näkymätön

Internet- ja sähköposti / Sähköpostisovelluksen suojaus / Sähköpostisovelluksen roskapostisuojaus

Antispam

EmailClientProtection

Valinnainen

IInternet ja sähköposti / Internetin käytön suojaus

WebControl

WebAndEmail

Valinnainen

Työkalut / ESETin RMM

Rmm

Valinnainen

Päivitys / Profiilit / Päivityspeili

UpdateMirror

Valinnainen

ESET Inspect -laajennus

EnterpriseInspector

Näkymätön

Ryhmätoimintojoukko:

Kuvaus

Toiminnon nimi

Toimintojen mukanaolo

Kaikki pakolliset toiminnot

_Base

Näkymätön

Kaikki käytettävissä olevat toiminnot

ALL

Näkymätön

Lisäsäännöt

• Jos jokin WebAndEmail-toiminnoista on valittu asennettavaksi, näkymätön ProtocolFiltering-toiminto on lisättävä luetteloon.
  • Kirjainkoko on merkitsevä kaikkien toimintojen nimissä: esimerkiksi UpdateMirror ei ole sama kuin UPDATEMIRROR.

Kokoonpano-ominaisuuksien luettelo

Ominaisuus

Arvo

Ominaisuus

CFG_POTENTIALLYUNWANTED_ENABLED=

0 – Poistettu käytöstä
1 – Käytössä

PUA-tunnistus

CFG_LIVEGRID_ENABLED=

Lisätietoja on alla

Lisätietoja on alla olevassa LiveGrid-ominaisuudessa

FIRSTSCAN_ENABLE=

0 – Poistettu käytöstä
1 – Käytössä

Ajoita ja suorita tietokoneen tarkistus asennuksen jälkeen

CFG_PROXY_ENABLED=

0 – Poistettu käytöstä
1 – Käytössä

Välityspalvelimen asetukset

CFG_PROXY_ADDRESS=

<ip>

Välityspalvelimen IP-osoite

CFG_PROXY_PORT=

<port>

Välityspalvelimen portin numero

CFG_PROXY_USERNAME=

<username>

Salasana todentamista varten

CFG_PROXY_PASSWORD=

<password>

Salasana todentamista varten

ACTIVATION_DATA=

Lisätietoja on alla

Tuoteaktivointi, käyttöoikeusavain tai offline-käyttöoikeustiedosto

ACTIVATION_DLG_SUPPRESS=

0 – Poistettu käytöstä
1 – Käytössä

Kun asetukseksi on määritetty "1", tuoteaktivointi-ikkunaa ei näytetä ensimmäisen käynnistyksen jälkeen

ADMINCFG=

<path>

Polku vietyyn XML-kokoonpanoon
(oletusarvo cfg.xml)

Vain tuotteen ESET Endpoint Security kokoonpano-ominaisuudet

CFG_EPFW_MODE=

0 – Automaattinen (oletus)
1 – Vuorovaikutteinen
2 – Käytäntöperusteinen
3 – Oppiminen

Palomuurin suodatustila

CFG_EPFW_LEARNINGMODE_ENDTIME=

<timestamp>

Oppimistilan päättymispäivä Unix-aikaleimana

LiveGrid®-ominaisuus

Jos tuotteen ESET Endpoint Security mukana asennetaan CFG_LIVEGRID_ENABLED, tuote toimii asennuksen jälkeen seuraavasti:

Ominaisuus

CFG_LIVEGRID_ENABLED=0

CFG_LIVEGRID_ENABLED=1

ESET LiveGrid® -mainejärjestelmä

Päällä

Päällä

ESET LiveGrid® -palautejärjestelmä

Pois päältä

Päällä

Lähetä nimettömiä tilastotietoja

Pois päältä

Päällä

ACTIVATION_DATA-ominaisuus

Muoto

Menetelmät

ACTIVATION_DATA=key:AAAA-BBBB-CCCC-DDDD-EEEE

Aktivointi ESET-käyttöoikeusavaimella (Internet-yhteys päällä)

ACTIVATION_DATA=offline:C:\ProgramData\ESET\ESET Security\license.lf

Aktivointi offline-käyttöoikeustiedostolla

Kieliominaisuudet

Tuotteen ESET Endpoint Security kieli (molemmat ominaisuudet on määritettävä).

Ominaisuus

Arvo

PRODUCT_LANG=

LCID-tunnus (aluetunnus), esimerkiksi 1033 on englanti (Yhdysvallat). Katso luettelo kielikoodeista.

PRODUCT_LANG_CODE=

LCID-merkkijono (kielen/alueen nimi) pienillä kirjaimilla, esimerkiksi en-us on englanti (Yhdysvallat). Katso luettelo kielikoodeista.

Uudelleenkäynnistyksen ominaisuudet

Määritä seuraavat parametrit tietokoneen käynnistämiseksi uudelleen asennuksen jälkeen:

Ominaisuus

Arvo

Ominaisuus

REBOOT_WHEN_NEEDED=

0 – Poistettu käytöstä
1 – Käytössä

Jos se on käytössä, tietokone käynnistyy uudelleen asennuksen jälkeen.

REBOOT_CANCELABLE=

0 – Poistettu käytöstä
1 – Käytössä

Jos se on käytössä, käyttäjä voi peruuttaa tietokoneen uudelleenkäynnistyksen.

REBOOT_POSTPONE=

arvo sekunneissa

Enimmäisaika sekunneissa, jotta käyttäjä voi lykätä tietokoneen uudelleenkäynnistystä.

note

REBOOT_CANCELABLE ja REBOOT_POSTPONE ovat käytettävissä vain, jos REBOOT_WHEN_NEEDED on käytössä.

Komentoriviasennusesimerkkejä

important

Varmista ennen asennusta, että olet lukenut käyttöoikeussopimuksen ja että sinulla on järjestelmänvalvojan oikeudet.

example

Jätä NetworkProtection-osio pois asennuksesta (myös kaikki alitoiminnot on määritettävä):

msiexec /qn /i ees_nt64.msi ADDEXCLUDE=Network,Firewall,IdsAndBotnetProtection

example

Jos haluat, että ESET Endpoint Security määritetään automaattisesti asennuksen jälkeen, voit määrittää peruskokoonpanoparametrit asennuskomennolla.

Tuotteen ESET Endpoint Security asentaminen siten, että ESET LiveGrid® on käytössä:

msiexec /qn /i ees_nt64.msi CFG_LIVEGRID_ENABLED=1

example

Asentaminen johonkin toiseen sovellusasennushakemistoon kuin oletushakemistoon.

msiexec /qn /i ees_nt64_enu.msi APPDIR=C:\ESET\

example

Asentaminen ja aktivointi ESET Endpoint Security ESET-käyttöoikeusavaimella.

msiexec /qn /i ees_nt64_enu.msi ACTIVATION_DATA=key:AAAA-BBBB-CCCC-DDDD-EEEE

example

Hiljainen asennus ja yksityiskohtainen kirjaus (hyödyllinen vianmäärityksessä) ja RMM vain pakollisilla komponenteilla:

msiexec /qn /i ees_nt64.msi /l*xv msi.log ADDLOCAL=_Base,Rmm

example

Pakotettu hiljainen täysi asennus määritetyllä kielellä.

msiexec /qn /i ees_nt64.msi ADDLOCAL=ALL PRODUCT_LANG=1033 PRODUCT_LANG_CODE=en-us

Asennuksen jälkeiset komentoriviasetukset