Connectiviteit

In specifieke netwerken kan de communicatie tussen uw computer en internet tot stand worden gebracht door een proxyserver. Als u een proxyserver gebruikt, moet u de volgende instellingen definiëren. Anders kunnen ESET Endpoint Security en bijbehorende modules niet automatisch worden bijgewerkt. In ESET Endpoint Security kunt u een proxyserver instellen in twee verschillende gedeelten van Geavanceerde instellingen.

Algemene instellingen van de proxyserver kunt u configureren in Geavanceerde instellingen > Connectiviteit > Proxyserver. Als u de proxyserver op dit niveau opgeeft, worden algemene instellingen voor de proxyserver gedefinieerd voor heel ESET Endpoint Security. Parameters hier worden gebruikt door alle modules die verbinding met internet vereisen.

Als u algemene proxyserverinstellingen wilt opgeven, schakelt u Proxyserver gebruiken in en typt u het adres van de proxyserver samen met het poortnummer van de proxyserver.

Als voor communicatie met de proxyserver verificatie is vereist, selecteert u Proxyserver vereist verificatie en geeft u een geldige gebruikersnaam en een geldig wachtwoord op in de desbetreffende velden. Klik op Proxyserver detecteren om proxyserverinstellingen automatisch te detecteren en in te vullen. Als u proxyinstellingen in uw besturingssysteem wilt zoeken, drukt u op de sneltoetsen Windows + I en klikt u op Netwerk en internet > Proxy. ESET Endpoint Security kopieert dan de parameters die zijn opgegeven in de internetopties voor Internet Explorer of Google Chrome.

note

U moet uw gebruikersnaam en wachtwoord handmatig opgeven bij de instellingen voor Proxyserver.

Gebruik een directe verbinding wanneer de proxyserver niet beschikbaar is: als ESET Endpoint Security is geconfigureerd voor verbinding via proxy en de proxy is onbereikbaar, dan omzeilt ESET Endpoint Security de proxy en communiceert het direct met ESET-servers.

Proxyserverinstellingen kunnen ook worden geconfigureerd in Geavanceerde instellingen > Bijwerken > Profielen > Updates > Verbindingsopties. Selecteer Verbinding maken via een proxyserver in het vervolgkeuzemenu Proxymodus). Deze configuratie is alleen van toepassing op updates en wordt aanbevolen voor laptops die module-updates ontvangen vanaf externe locaties. Zie Instellingen voor geavanceerde update voor meer informatie.

PROXY_SERVER